BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Friday: Joelle Weekend Vibes - Ce facem în acest sfârșit de săptămână?

Weekend-ul 22-24 iulie este încărcat de evenimente pe toate gusturile. De la festivaluri de muzică, la concerte, spectacole, expoziții și prezentări de modă, ne putem bucura de distracție pe cinste, în orice oraș al țării.

Iată ce evenimente am selectat pentru voi în acest sfârșit de săptămână:

București

Principalul eveniment al sfârșitului de săptămână este Creative Fest, festivalul de cultură și artă urbană ce se desfășoară începând cu această seară, până duminică, în Piața Constituției. Participanții se vor bucura de muzică, street dance, demonstrații de graffiti, space painting, artă urbană 3D, acrobații cu skateboard și biciclete și multe alte activități. Line-up-ul festivalului include o mulțime de artiști, internaționali și autohtoni, precum Redman, Dilated Peoples, Patrice, Omul cu Șobolani sau Șuie Paparude.

Un alt eveniment important găzduit de capitală este Festivalul de Teatru Urban, ce are loc în fiecare sfârșit de săptămână la Quantic – Intrarea Grozăvești, până pe 31 iulie. Pasionații de teatru pot asista la spectacole de teatru independent, improvizație, teatru pentru copii, liceeni și studenți, concerte de jazz și blues și expoziții de arte vizuale. Biletele se găsesc pe www.mystage.ro.

Ateneul Român este amfitrionul celei de-a V-a ediție a festivalului Vara Magică, unde iubitorii de muzică clasică au parte de concerte și recitaluri de înalță ținută, susținute de dirijori și soliști internaționali și români de renume. Festivalul se încheie pe 24 august, iar biletele se pot procura de pe www.bilete.ro, sau la casa de bilete a Ateneului Român.

Litoral

Vara, litoralul abundă de evenimente de toate genurile, iar weekend-ul acesta nu face nici el excepție. Unul dintre festivalurile cu tradiție ale litoralului este Folk You! Florian Pittiș, care începe în seara aceasta la Vama Veche și ține până mâine seară. Invitații acestui an sunt, printre alții, Nicu Alifantis, Taxi, Vița de Vie, Krypton, Omul cu Șobolani și Țapinarii.

Pasionații de muzică electronică se bucură în acest sfârșit de săptămână de Kudos Fest, pe plaja Kudos din Mamaia, alături de numeroși DJ care vor mixa timp de trei zile și trei nopți.

Un alt concert de amploare de care se pot bucura toți cei care se află la Constanța în această perioadă este Summerkiss Live, organizat de Kiss FM și Asociația Descoperă Constanța. Sâmbătă, 23 iulie, cei din Piața Ovidiu îi pot asculta pe Smiley, Adi Sînă, Alex Velea, Cabron, Feli sau Mihail. Intrarea este liberă.  

Sibiu

Sibienii participă în acest sfârșit de săptămână la târgul olarilor, "Frumos. Ceramic. Folositor", deschis deja la Muzeul Astra. Este cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan și adună 150 de meșteșugari din renumite centre de olărit din țară: Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi. Se încheie în această duminică.

Pasionații de modă petrec acest weekend la Feeric Fashion Week, cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est, ce reunește numeroși designeri străini care își expun creațiile în diverse locuri din oraș. Aveți timp până pe 24 iulie să vă bucurați de eveniment.

Cluj-Napoca

Iubitorii de muzică clasică pot participa mâine seară la o transmisiune în direct a concertului André Rieu de la Maastricht, la ora 21:00. Transmisiunea va avea loc la Cinema Florin Piersic.

Amatorii de senzații tari și aviație au parte în acest weekend de un show aviatic de excepție la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Mâine, începând cu ora 10:00, vor avea loc prezentări în zbor ale diverselor aeronave participante, expoziții statice de tehnică militară, salturi cu parașuta și zboruri demonstrative.

Brașov

În această seară, brașovenii se pot bucura de un concert plin de energie intitulat The Zuralia Orchestra. Cei 10 membri ai formației, care au cucerit atât publicul românesc, cât și pe cel din străinătate, îmbină folclorul românesc și muzica gipsy cu jazz, reggae, latino și muzică orientală, creând un show inedit, ce vă așteaptă diseară în Temple Pub, începând cu ora 22:00.

Tot în această seară, iubitorii de teatru au parte de o premieră inedită la Centrul Cultural Reduta, „Lear. Un nebun amar şi unul dulce”, un spectacol in memoriam Radu Beligan, ce sărbătorește 400 de ani de la trecerea în eternitate a celui mai mare dramaturg al lumii, William Shakespeare.

Iași

Pasionații de târguieli se bucură în acest sfârșit de săptămână de un Summer Yard Sale, la Terasa Cafenea Fix, unde pot alege dintr-o paletă largă de chilipiruri, dar pot să și expună, la rândul lor, obiectele pe care consideră că le pot vinde mai departe doritorilor.

Elevii de liceu pot afla cum este viața de student în cadrul Universității de Vară pentru elevi SummerIS. Pe o perioadă de zece zile, elevii de clasa a X-a și a XI-a experimentează viața de student, luând parte la cursuri și seminarii, sunt cazați în cămine studențești, iau masa la cantină și se implică în diverse activități sociale. Evenimentul se încheie pe 27 iulie.

Timișoara

Timișoara este la înălțime în această seară, pentru că găzduiește concursul MaxAir, un concurs de lansat... avioane de hârtie! Competiția are loc pe Strada Mărășești (Pietonala), iar, pentru efortul depus, participanții sunt premiați cu un zbor gratuit deasupra Timișoarei!

Mâine, înotătorii amatori se pot întrece într-o competiție deosebită, organizată de Clubul de Înot Masters Timișoara, Traversarea Lacului Surduc, ediția a V-a. Este un eveniment de înot în ape deschise, pedalat și alergare în natură, dedicat persoanelor de peste 16 ani, iar cei ce doresc să participe la concurs găsesc toate detaliile pe www.timisoara.inot-masters.ro.

Craiova

Sfârșitul de săptămână se deschide la Craiova cu Festivalul de datini și obiceiuri “Tradiţiile verii”, ediţia a V-a, care are loc în această seară, începând cu ora 19:00, în Piaţa Fraţii Buzeşti. Participă ansambluri folclorice din Dolj şi alte zone etnografice ale ţării, precum Gorj, Mehedinţi, Sibiu, care prezintă obiceiuri legate de „Sânzâiene”/”Drăgaică”; „Paparudă”; „Sf. Ilie” (porumb fiert); „Cununa secerişului”; coliva, colacul şi prima pâine din noua recoltă de grâu.

Drawing Dialogue este evenimentul perfect pentru iubitorii de artă. 18 artiști din 11 țări participă într-un amplu proiect de artă vizuală, ce se desfășoară în Craiova și în satul Dâlga din comuna doljeană Calopăr. Startul evenimentului se dă duminică, 24 iulie, iar informații suplimentare se pot afla accesând pagina de Facebook a evenimentului Drawing Dialogue.

Voi cum plănuiți să vă petreceți weekend-ul? :)

Foto: Shutterstock.com

1 /
    ce facem în weekend, activități de weekend, timp liber, evenimente, concerte ce facem în weekend, activități de weekend, timp liber, evenimente, concerte ce facem în weekend, activități de weekend, timp liber, evenimente, concerte ce facem în weekend, activități de weekend, timp liber, evenimente, concerte ce facem în weekend, activități de weekend, timp liber, evenimente, concerte ce facem în weekend, activități de weekend, timp liber, evenimente, concerte ce facem în weekend, activități de weekend, timp liber, evenimente, concerte

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Pastila de Joellecultură: pe scurt, despre cele…
Creative Tuesday: Români între români