BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Pastila de Joellecultură: pe scurt, despre cele mai importante știri ale momentului

Pastila de Joellecultură cu Anca Cernat vă aduce, pe scurt, informații despre principalele știri ale momentului.

Iată care sunt cele mai importante știri ale zilei:

  • Moment istoric pentru țară: Președintele Senatului, cel de-al doilea om în stat, este, pentru prima dată în istoria României, o femeie.
  • Anca Dragu (USR-Plus), fost ministru al Finanțelor Publice în guvernul Cioloș, a fost votată la conducerea acestei instituții.
  • Senatul este una din cele două camere ale Parlamentului, înființată în anul 1864. 156 de ani mai târziu, Anca Dragu devine astfel prima femeie care ocupă această poziție.
  • Conform publicației franceze Le Figaro, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că noua tulpină de coronavirus descoperită în Regatul Unit, cu o transmisie mai mare, „nu este scăpată de sub control.”
  • Preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, i-a fost administrată prima doză a vaccinului împotriva COVID-19, produs de Pfizer-BioNTech, în direct la TV, în cadrul unui eveniment public. Gestul lui Biden este menit să sporească încrederea populației americane în campania de vaccinare.
  • Jurnalista Andreea Marin împlinește astăzi 46 de ani. Fosta moderatoare a emisiunii "Surprize, surprize", difuzată de TVR 1 între anii 1999-2007, ne învață astăzi că "Nu există nu se poate!", pe același post de televiziune care a consacrat-o.
  • 22 decembrie 1989 a fost ziua care a schimbat România, marcând momentul în care dictatura comunistă s-a prăbușit, iar cuplul Ceaușescu a părăsit sediul puterii cu elicopterul.

Foto: JoelleMagazine.Ro

Ți-a plăcut acest articol? Urmărește Joelle Magazine pe FacebookInstagram și Twitter.

Un articol de Anca Cernat (Tănase). Facebook: Anca Cernat. YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui material presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Creative Tuesday: Români între români
Ultimul concert al lui Beethoven: Imperialul