BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Joelle Weekend Vibes: Ce facem în acest sfârșit de săptămână

Doar pentru că vremea nu mai este călduroasă și însorită nu înseamnă că trebuie să stăm în casă. Sfârșitul de săptămână este cel puțin la fel de interesant cum a fost și în sezonul estival.

Weekend-ul 7-9 octombrie se anunță a fi unul încărcat de evenimente. Iată propunerile noastre de activități, pentru toate gusturile:

1. Platforma Internațională de Teatru București #3

Cea de-a treia ediție a Platformei Internaționale de Teatru București se desfășoară anul acesta la ARCUB, în perioada 6-9 octombrie. Tema pe 2016 este Celălalt/Migrație, aducând în atenția publicului companii de teatru din Germania, Marea Britanie, Statele Unite și România.

Tema de anul acesta marchează situația socială actuală, în care cel puţin 1,4 milioane de imigranţi sunt aşteptaţi să sosească în Europa, pe Marea Mediterană, până la finalul lui 2016. În același timp, românii devin migranți economici, căutând locuri de muncă mai bune în alte țări. Noul val migrator generează multe întrebări pentru societate, astfel că reprezentațiile acestei ediții sunt adaptate la situația curentă.

Mai multe detalii legate de eveniment și program pot fi găsite pe www.arcub.ro.

2. Trăiesc din Artă! #3

Întreaga comunitate de oameni creativi este învitată pe 8 și 9 octombrie la cea de-a treia ediție a evenimentului „Trăiesc din Artă!”. Acesta își propune să discute modul în care artiștii trăiesc din activitatea lor, fiind structurat pe două zile, în care invitații discută despre susținerea traiului din muzică și film. Evenimentul are loc la Point, pe strada General Eremia Grigorescu nr. 10, iar detalii despre workshop-urile fiecărei zile se găsesc pe www.artivist.ro.

3. Noaptea Albă a Teatrului Independent

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, Noaptea Albă a Teatrului Independent își propune să cuprindă manifestări artistice cât într-o întreagă stagiune. Au loc spectacole, expoziții de fotografie, ateliere de mișcare și dialoguri cu artiști. Iată programul serii:

Godot Cafe Teatru

18:00 - Și veni bărbatul la femeie (Producător Teatrul de Artă și Teatrul Fără Frontiere)

21:00 - Pam Pam (Producător Teatrul de Artă)

23:00 – Ziua Necunoștinței (Producător Un Teatru)

01:00 – Mălăieș în călcăieș (Producător Frilensăr/Teatru Luni Green Hours)

02:30 Aleargă – Fals jurnal de jogging (Producător Nicoleta Lefter și Silvia Călin)

04:00 Romantic fools (Godot Cafe Teatru)

Teatrul de Artă

20:00 - Omul care mânca lumea

22:30 Fata din curcubeu (Producător Asociația Cortina)

Unteatru

23:00 - Ce zile frumoase

Teatrul Luni Green Hours

19:00 - Once Upon (Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr)

20:30 Frilensăr Face to Face – Teatrul independent și critica

Grivița 53 (The 53)

18:00-6:00 - Expoziție Fotografie Ștefan Răcilă

20:00 - În dialog cu actorul Marian Râlea

23:00 - Copilul lui Noe (spectacol lectura)

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane – ANAV

18:00- 6:00 – Expoziție de fotografie argentică – Allkimik

Adresele spațiilor de joc sunt:

– Godot Cafe Teatru – str Blănari, nr 14

– Teatrul de artă – str. Sfântul Ştefan nr.21 (Universitate- zona Izvorul Rece)

– Un teatru – Str. Sfinții Apostoli nr.44

– Teatrul Luni Green Hours – Calea Victoriei 120

– ANAV – str. Leonida, nr. 9-11

– Grivița 53 – Calea Griviței 53

În cadrul aceluiași eveniment, au loc 3 ateliere de dans contemporan, coordonate de coregrafii Ioana Marchidan si Arcadie Rusu. Acestea au loc la sediul Linotop – str. Ion Brezoianu, nr. 23-25, Palatul Universul, iar intrarea este liberă.

Program:

18:00-19:00 – Atelier Ioana Marchidan

19:00-20:00 – Pauza de discutii/relaxare/vizionat filme

20:00-21:00 – Atelier Arcadie Rusu

21:00-22:00 – Pauză

22:00-24:00 – Atelier partenering Ioana Marchidan si Arcadie Rusu

4. Food Truck Festival

Între 6 și 16 octombrie, în parcarea Promenada Mall București, are loc festivalul culinar Food Truck Festival. Acesta este, de fapt, o caravană dedicată street food-ului, ce promovează mâncărurile rapide, dar sănătoase, într-o eră a oamenilor ocupați, care mănâncă mereu pe fugă. Zece food truck-uri și van-uri cu propuneri inedite și savuroase de street food pornesc într-un tur ce promovează această cultură a mâncării de stradă. Prima oprire este la Promenada Mall; programul este între ora 11:00 și 19:00, iar accesul este liber.

5. Dichisar – Fun, Food and Fashion – Yumm edition

Ediția de toamnă a târgului Dichisar vine cu o mulțime de surprize: designeri noi și originali, o cameră întreagă plină de dulciuri și gustări făcute în casă, și multe altele. Zilele de sâmbătă și duminică vor fi foarte colorate, activitățile cuprinzând:

  • Shopping alternativ cu 60 dintre cei mai originali noi creatori români;
  • O cameră întreagă numai cu ciocolată, muffins, bomboane și alte bunătăți făcute în casă;
  • Brunch & Coffee de weekend;
  • Bere artizanală și macarons;
  • Smoothies, snacks, cola artizanală, cafea rafinată;
  • Muzică bună și cadouri surpriză.

Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

6. Toamnă țărănească – Târg marca Muzeul Țăranului

Târgul de toamnă al Muzeului Național al Țăranului Român găzduiește sâmbătă și duminică o mulțime de meșteri și meșteșugari, pentru vizitatorii pasionați de tradițional. Ei se pot bucura de o mulțime de lucruri făcute manual, precum haine de sărbătoare, ștergare din bumbac, scoarțe, lepedee și fețe de masă; ploști, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri și alte meșteșuguri.

Nici gurmanzii nu sunt dați la o parte – ei se pot bucura de preparate tradiționale delicioase, având posibilitatea să cumpere miere, dulceață, prăjituri, zacuscă, sucuri și țuică.

Intrarea este liberă, iar târgul este deschis între ora 10:00 și 18:00.

7. Prezentare de modă cu și pentru mămici – Powered by Work at Home Moms

Cărturești Verona găzduiește duminică, 9 octombrie, la ora 12:00, o prezentare de modă inedită – mamele creative, alături de prichindeii lor energici, își prezintă creațiile și ținutele perfecte pentru această perioadă. Participanții pot vedea obiecte vestimentare și accesorii create de mămici, iar doritorii pot lăsa comenzi la sfârșitul evenimentului, pentru produse unicat.

Voi ce faceți în acest sfârșit de săptămână? :)

Foto: pexels.com

1 /
    weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului weekend, sfârșit de săptămână, planuri de weekend, evenimente, festivaluri, teatru, dans, târg, Dichisar, ARCUB, Godot, handmade, tradițional, Muzeul Țăranului

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…