BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce contează cel mai mult într-un cuplu?

Există cupluri fericite și împlinite, în aceeași măsură în care există cupluri nefericite, acaparate de rutină. Fericirea nu este o constantă ci reprezintă, mai degrabă, un cumul de factori care ne induc o stare de bine, de euforie, de liniște.

Într-un cuplu este esențial, pentru o relație împlinită și de durată, ca ambii parteneri să aibă aceleași valori în viață.

Totul pornește de la acest lucru aparent banal, însă atât de important. De aici începe o viață comună în care amândoi își doresc aceleași lucruri, așadar sunt dispuși să lupte împreună pentru a-și atinge țelurile și a trăi așa cum își doresc.

Valori și țeluri comune în viață

Deși suntem diferiți și poate că uneori preferințele în materie culinară ori în privința sporturilor practicate diferă într-un cuplu, doi oameni care construiesc ceva durabil împreună vor fi întotdeauna preocupați de aceleași subiecte de discuție, vor asculta, în linii mari, aceleași genuri muzicale, vor fi pasionați de aceleași lucruri, descoperind împreună viața cu tot ceea ce oferă ea.

Ați văzut vreodată o femeie de succes care să își aleagă ca partener de viață pe un om care nu este motivat să facă lucruri mărețe? Sau, dimpotrivă, ați văzut până acum un bărbat de succes la brațul unei femei mediocre?

"Cine se aseamănă se adună"

Cazurile de genul acesta sunt foarte rare, constituind excepția de la regula potrivit căreia tindem să păstrăm în viața noastră oameni asemenea nouă, motiv pentru care obișnuim să cântărim îndelung lucrurile până să luăm cea mai înțeleaptă decizie când vine vorba despre partenerul de viață, acel om alături de care ne-am dori să ne petrecem restul zilelor. În acest caz, proverbul românesc "cine se aseamănă se adună" este cu siguranță valabil.

Evoluție firească

Omul alături de care îți împarți bucuria și tristețea trebuie să fie cel lângă care simți că evoluezi, omul pentru care sentimentele tale se transformă frumos, de la zi la zi, de la an la an, cel alături de care, privind în urmă, simți că ai construit ceva și pe care te poți baza oricând.

Sexul e important, însă nu e singurul care contează

Sexul joacă un rol esențial în relația de cuplu, dar nu este singurul care contează. E drept că atracția fizică este prima care îi apropie pe doi îndrăgostiți, însă, dincolo de o relație sexuală împlinită, ai nevoie de liniștea aceea pe care o poți simți numai în brațele bărbatului pe care îl iubești cu adevărat și care îți împărtășește sentimentele, demonstrând asta prin fiecare gest pe care îl face de a te respecta și ocroti în fiecare zi.

Fără această legătură specială între cei doi, o relație aparent perfectă, sudată doar de sex, poate deveni un real haos.

Lângă omul potrivit, în locul acelui haos se instalează liniștea. Alături de el, simți că poți fi tu însăți și poți evolua frumos în continuare.

Foto: Pixabay.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea