BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Saturday: Girl talk - 5 subiecte pe care să le vorbești cu prietena ta

Relațiile de lungă durată au la bază comunicarea.

O vorbă din străbuni ne învață că “Prietenul la nevoie se cunoaște.” Pentru a întări relația cu prietena ta cea mai bună este nevoie de încredere și transparență. Trebuie să alegi calea directă în orice situație și să-i fii mereu aproape atunci când are nevoie de sprijin.

Uneori este dificil să găsești cuvintele potrivite atunci când lucrurile “se aprind”. O mică supărare “răsfățată” poate să năruie ani întregi de relație. Și totuși, prieteniile trainice nu se strică atât de ușor. În aceste cazuri, este necesar să găsești cele mai nimerite cuvinte pentru a reveni la sentimente mai bune. Prietena ta cea mai bună este aceea care îți spune nu doar ce vrei să auzi, ci adevărul pe care, uneori din orgoliu, nu vrei să-l recunoști.

Niciodată nu strică o discuție care să vă facă să vă cunoașteți mai bine și care să întărească relația mai mult decât în prezent.

Copilăria este, pentru mulți dintre noi, “Universul” de poveste în care evadăm ori de câte ori simțim nevoia. Este locul unde ne întoarcem în gând pentru a ne relaxa sau pentru a rezolva lucruri care apar în viața de adult. O discuție legată de aspecte din acea perioadă este binevenită oricând, iar astfel un zâmbet molipsitor va apărea în colțul gurii, iar poveștile vor curge fără control.

Ne este dor uneori de momentele pe care le petreceam cu prietena cea mai bună. Astfel, stând la povești, timpul ne era și el prieten.

M-am gândit să îți prezint 5 subiecte diferite despre care să discuți cu prietena ta.

1. Ce voiai să te faci când erai mică?

Este o întrebare comună, la care răspunsul poate să vină imediat sau nu. Am trecut cu toții prin această experiență, întrebați fiind de părinți, în general pentru amuzamentul lor, nu pentru a ne presa neapărat în alegerea unei meserii. Știm cu toții că, atunci când eram mici, fiecare vârstă aducea în prim-plan altă meserie: poate că, la patru ani, prietena ta voia să fie prințesă, pe la vârsta de șapte ani, când și-a dat seama că și animalele au nevoie de îngrijiri medicale, voia să fie medic veterinar, iar în adolescență poate voia să cânte într-o trupă, inspirată fiind de videoclipurile momentului. Toate aceste vechi ambiții pot reprezenta diferite laturi ale personalității prietenei tale, pe care îți va face plăcere să le descoperi și care vor pune bazele unei relații și mai puternice.

2. Care e cea mai penibilă amintire a ta?

Din nou, o întrebare la care mulți oameni nu îți pot da răspunsuri sincere. Însă, cea mai bună prietenă a ta ar trebui să-ți poată povesti o astfel de amintire pentru amuzament și să începeți să depănați toate trăsnăile pe care le făceați când erați mici sau, de ce nu, relativ recent.

3. Te-ai gândit să-ți schimbi prenumele? Ce ai alege în locul celui actual?

Avem cu totii experiențe frumoase sau mai puțin frumoase despre prenumele pe care îl purtăm. Probabil că mulți am avut cunoștințe pe care le-am admirat și ni se părea că prenumele este cel care îi ajută să facă toate acele lucruri, determinându-ne să punem la îndoială prenumele nostru și să ne dorim altceva. Cu toate acestea, întrebarea de față poate conduce la multe răspunsuri amuzante și este totodată un mod bun de a afla dacă prietenei tale îi place numele care i-a fost dat la botez și dacă se identifică cu el. Începând acest subiect, se pot genera discuții psihologice profunde care te vor ajuta să-ți cunoști prietena mai bine.

4. Ți-ai face un tatuaj? Și, dacă da, cum ar arăta?

Astăzi putem să vorbim relaxați despre tatuaje. Deși cu istorie, această artă folosită încă din Antichitate nu era privită de oameni cu ochi buni. Astfel că, pentru acele persoane care se hotărăsc să își facă un tatuaj, acest lucru reprezintă o decizie importantă. Un tatuaj ar trebui să rezoneze cu simbolurile care îți dau încredere sau care au o semnificație despre care ai citit și care crezi că poate să aibă o influență în viața ta sau poate să marcheze un moment important pe care nu vrei să-l uiți niciodată. Un tatuaj nu ilustrează întotdeauna interesele prietenei tale, însă, dacă convingerile vă sunt comune, acest lucru v-ar putea aduce și mai aproape.

5. Care sunt emoticoanele care te descriu cel mai bine?

Dezvoltarea tehnologiei prin intermediul internetului a schimbat felul în care comunicăm, iar limbajul semnelor, al emoticoanelor a devenit parte din rutina noastră zilnică. Este mult mai simplu să te descrii printr-un emoji care exprimă o stare și o atitudine, decât prin câteva cuvinte pe care să nu le găsești potrivite pentru a reflecta ceea ce simți. Este amuzant să faci un astfel de joc cu prietena ta. Un mic simbol poate să stârnescă imaginația până la a crea un nume de alint pentru prietena ta.

Ne sunt la îndemână multe mijloace pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a regăsi în noi lucruri care să ne aducă mai aproape într-o relație mai solidă și mai frumoasă.

Prietenia este o filosofie pe care cred că, dacă ai învățat să o asculți și să o tolerezi, nu o mai pierzi niciodată.

Una dintre cele mai frumoase calități ale unei prietenii adevărate este să înțelegi și să fii înțeles.” (Seneca)

Urmărește Joelle Magazine pe FacebookInstagram și Twitter.

Foto: pexels.com

Un articol de Rocsana Ion.

 

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Saturday: Girl talk - Emoțiile: trecutul la prezent,…
Saturday: Girl Talk - Influența și efectele benefice…