BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Saturday: Girl talk - Emoțiile: trecutul la prezent, în straie de sărbătoare

Emoțiile sunt parte din noi. Ele se trezesc și se manifestă prin bucurie, tristețe și tot felul de alte sentimente, sunt cele care dau viață corpului nostru și ne fac să fim speciali.

Să lăsăm emoțiile să curgă prin noi, prin fiecare por al nostru, pentru că ele generează energia care ne dă puterea să fim mai buni, ne ajută să nu ne uităm originile care sunt legate de frumos, onestitate și bunătate. Să ne lăsăm purtați de emoție, să nu uităm că ea este cea care ne apropie și ne face să fim empatici, ne ajută să creăm legăturile și relațiile interumane, relații care rămân, uneori, pe viață.

Graba noastră în această „cursă” haotică ne-a făcut să uităm că avem emoții. Societatea modernă ne-a educat că emoțiile nu sunt bune și, astfel, unii dintre noi le-am îngropat în cea mai ascunsă cutie din sufletul nostru.

Astăzi este sâmbătă și, pe JoelleMagazine.Ro, avem, la secțiunea JoelleWeek, Saturday: Girl talk, așa că vreau să abordez acest subiect pentru că în mine, personal, luna decembrie reușește să adune un cumul de trăiri pe care le pot gestiona cu greu. Efectul emoțiilor este aparița lacrimilor care-mi inundă obrajii. Gândurile se scaldă în mintea mea libere, necontrolate, totul venind din trecut, însă îmbrăcat în straie noi, la timpul prezent. Emoția prezentului îmi aduce la suprafață trăirile din alte vremuri.

Și ajungi să te întrebi de ce reprimi această stare? De ce ascunzi sub preș ceva ce te face unic? La final... cine câștigă?

Care sunt mecanismele prin care emoţiile influenţează comportamentul nostru social? Cum se transmit emoţiile de la unul la celălalt? Aceste întrebări au generat foarte multe cercetări în psihologie. Studiul emoţiilor s-a extins și a condus la apariţia unui domeniu numit ştiinţe afective. Interesul pentru măsurarea emoțiilor a condus la multe studii în laborator, însă s-au dezvoltat şi metode prin care emoţiile pot fi măsurate uşor în viaţa de zi cu zi. Emoţiile şi transmiterea lor socială au început să fie studiate prin intermediul comportamentului oamenilor în online, pe reţelele sociale.

Ce sunt emoţiile?

Emoţiile sunt semnale generate de corpul şi de mintea ta atunci când este nevoie ca tu să acorzi atenţie unui lucru care se întâmplă în viaţa ta. Emoţiile apar atunci când o situaţie interferează cu scopurile noastre. Poate fi vorba de un eveniment extern, cum ar fi, de exemplu, o ședință cu cei din conducere, în cadrul companiei pentru care lucrezi sau un eveniment intern, cum ar fi apariţia unei dureri de cap.

Emoțiile apar în viața noastră cu un motiv.

Ele sunt indicatorii unor creșteri de energie din corpul nostru, care își fac simțită prezența atunci când ne confruntăm cu anumite situații precum: bucurie, optimism, dragoste, încredere în sine, curiozitate, inspiraţie, speranţă, amuzament, mânie, frustrare, nemulțumire.

Emoțiile sunt parșive și se vor intensifica în corpul tău până-ți vor câștiga atenția.

Este important să cunoaștem natura emoțiilor pentru a le putea controla. Dacă emoția este de natură negativă, pentru a evita un conflict este bine să te oprești și să te întrebi cum ai ajuns să ai acele stări. Din păcate, acordăm emoţiilor negative o importanţă mult mai mare decât celor pozitive.

Emoțiile pot trezi în noi lucruri minunate dacă le lăsăm să se manifeste.

Cum aducem emoțiile pozitive în viața noastră?

  • Nicio zi fără acea activitate care să trezească în noi o stare de bine, plăcere și relaxare - fă mișcare, citește o carte, ascultă muzică, ridică vibrația pozitivă în corpul tău;
  • Zâmbește în fiecare zi, găsește cel mai mic motiv pentru a face asta întrucât zâmbetul nu costă nimic, dar lasă urme de fericire pe chipul nostru, iar mintea face o pauză de la grijile cotidiene;
  • Încearcă să găsești o perspectivă pozitivă în orice acţiune – chiar și atunci când trebuie să faci ceva ce nu-ți place, găsește un aspect oricât de mic care să aducă bucurie în tine.

Starea de emoție pozitivă are o influenţă benefică, determinându-ne să devenim mai generoși, mai buni cu noi înşine și, prin urmare, cu cei din jur.

Termin acest articol cu o întrebare pentru tine, cititorule, dar și cu un citat pe care nu-l pot lăsa neobservat.

Ce emoții îți bat la ușa sufletului acum, în cea mai emoționantă lună din acest an?

Transmite-ne mesajul tău în comentarii, prin mesaj privat pe rețelele sociale sau pe email, la office@joellemagazine.ro, iar noi vom încropi o colecție faină de cuvinte care să te inspire acum, la final de 2020.

Mintea nu poate fi ocupată de emoţii pozitive şi negative în acelaşi timp. Trebuie să predomine fie unele, fie celelalte. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că emoţiile pozitive sunt cele care ne influenţează în mod dominant mintea”. (Napoleon Hill)

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Rocsana Ion.

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Saturday: Girl talk - 10 idei de cadouri magice…
Saturday: Girl Talk - Influența și efectele benefice…