BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: 5 beneficii pe care ni le oferă socializarea în perioada pandemiei

Cu toții am fost nevoiți să rămânem acasă, izolați din cauza pandemiei de coronavirus. Distanțarea fizică ne-a condus, în timp, spre distanțare socială, resimțită în ultimele nouă luni de fiecare dintre noi.

Măsurile de interdicție a circulației ca urmare a răspândirii virusului și-au lăsat amprenta asupra psihicului nostru, iar carantina a condus la dezvoltarea stărilor de anxietate, insomnie și stres.

Suntem diferiți și gradul de teamă este distinct de la persoană la persoană.

Există oameni care, atunci când aud de o boală, se închid în casă și îşi fac provizii pentru a se izola de restul lumii de teamă să nu se contamineze. Însă există și persoane care nu se panichează şi-şi continuă cursul vieţii, făcând lucrurile aproape la fel ca înainte, însă cu mai multă grijă.

Mulţi tineri încearcă să-i ajute, în aceste zile, pe vârstnici, de pildă ocupându-se de cumpărături sau oferindu-se voluntari pentru a fi de folos acolo unde este nevoie.

Din păcate însă, contextul actual nu pare să ne aducă curând viața de dinainte de pandemia de COVID-19, purtarea măștii și distanțarea fizică rămânând astfel singurele arme sigure pe care le avem la îndemână împotriva răspândirii acestui virus.

Tot ce trebuie să facem este să păstrăm un tonus bun al minții și al psihicului, încercând să găsim beneficii în resursele pe care le avem la dispoziție.

Opțiunile sunt diverse și promit rezultate pe măsură dacă știm să le folosim calculat.

Așezate cap la cap, la fel ca piesele unui puzzle, există câteva idei de care poți să beneficiezi și care te pot ajuta să te adaptezi la viața socială, respectând astfel normele de siguranță impuse de pandemia de COVID-19.

Socializarea rămâne una dintre cele mai puternice legături care unește oamenii, dezvoltă idei și conduce către noi drumuri în dezvoltarea societății.

Așadar, continuăm să ne dezvoltăm personal și profesional, însă trebuie să împărtășim aceste lucruri cu ceilalți. Stăm acasă, însă nu uităm să beneficiem totuși de acest lucru. Deși nu suntem foarte încântați că viața noastră s-a mutat în mediul online, acesta rămâne singurul mod sigur de socializare.

Cum profiți de beneficiile socializării în această perioadă?

1. Plimbările în parc

Putem să ne bucurăm în continuare de plimbările în aer liber, având grijă de noi și de cei din jurul nostru și respectând regulile impuse. Purtarea măștii și distanțarea fizică nu ne împiedică să ne întâlnim cu un bun prieten la o plimbare în parc.

2. Întâlnirile cu prietenii prin intermediul rețelelor sociale

Dacă înainte de pandemie aveam o viață socială activă și întâlnirile cu gașca de prieteni era ceva ce se întâmpla săptămânal, putem să ne bucurăm de acest lucru în continuare, folosind, în acest sens, rețelele de socializare.

3. Sportul la tine acasă

Fără scuze, sportul poate să fie prezent în viața ta chiar mai mult decât reușeai înainte de pandemie. Scuzele precum "nici azi nu ajung la sală" nu erau greu de găsit în trecut. Astăzi însă, situația ne pune în fața faptului împlinit.

Avem parte de diverse resurse pentru a face mișcare și nimic nu ar trebui să ne pună piedică. Majoritatea antrenorilor s-au adaptat noilor condiții și oferă ore de antrenament la fel ca la sală, doar că online. Avantajul este că nu mai pierzi timp în trafic, vestiar, duș și nici pe drumul de întoarcere spre casă. O oră la "sală", chiar dacă o faci din propria sufragerie, este la fel de interactivă și, după antrenament, poți socializa in siguranță cu prietenii și cu antrenorii.

4. Film vizionat acasă, ca la cinema

Pasionații de cinema se pot întâlni în mediul online pentru a comenta sau viziona în același timp anumite filme sau pot alege varianta sistemului de drive-in, implementat în mai multe orașe din România. Pentru a stârni amintirea din sala de cinema, ne putem cumpăra popcorn sau nachos.

5. Muzee și teatre online

Iubitorilor de artă nu le-a fost furată plăcerea de a se bucura în continuare de acest lucru întrucât cele mai mari muzee ale lumii și-au dezvoltat tururi virtuale în mediul online. Astfel, mulți dintre noi am reușit să vizităm muzeele unor țări cărora nu visam să le călcăm pragul prea curând. Multe teatre s-au mutat, de asemenea, în online și, deși nu este aceeași plăcere nici pentru actor și nici pentru privitor, acest beneficiu ne ajută în egală măsură să depășim frumos această perioadă.

Așadar, nimic nu ne împiedică să încercăm să ne păstrăm vechile obiceiuri. Să nu uităm să fim buni, sociabili și altruiști pentru că această perioadă o să treacă, iar noi avem nevoie de noi.

Să rămânem activi și cu stare de bine!

Vă împărtășesc o epigramă citită de curând, haioasă, dar adevărată:

"Am trăit în socialism
Într-o mare izolare,
Iar azi în capitalism
Vrem doar socializare!" (Vasile Manole)

S-aveți o zi frumoasă!

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Rocsana Ion.

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Social Wednesday: Despre anxietate socială și creativitate…
Social Wednesday: 5 moduri creative și eficiente…