BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: 5 scuze amuzante și plauzibile la care poți apela când vrei să anulezi întâlnirile cu prietenii

Dacă ai mulți prieteni și un program încărcat, a face planuri și a le respecta poate fi o provocare. Devine simplu să accepți o mulțime de invitații și să realizezi că nu ai cum să le onorezi și că rămâi fără niciun pic de timp liber. Când ziua cu pricina sosește, poate că nu mai vrei să ieși în club și să dansezi până dimineață, ci să lenevești în pat și să citești o carte. Dacă te afli și tu în această situație, probabil că te întrebi cum să faci să anulezi planurile fără să pari neserioasă.

Nu e nimic personal – uneori, oricât ai ține la prietenii tăi, pur și simplu nu vrei să ieși din casă. Și ți-e rușine să le spui adevărul. Așa că am găsit pentru tine câteva scuze haioase și credibile la care poți apela în astfel de situații:

1. Nu mai merge netul și ești în așteptare la telefon, cu operatorul

Această scuze funcționează foarte bine, pentru că ni se întâmplă tuturor. Dacă se defectează ceva la rețeaua de internet sau de telefonie, aștepți o eternitate un răspuns de la serviciul de relații cu clienții, în timp ce ai învățat pe de rost tonul de așteptare al companiei respective. Prietenii tăi vor înțelege că nu poți ieși din casă, fiindcă ești de o oră la telefon cu operatorul, care îți explică ce să faci ca să resetezi routerul de internet.

2. A fugit câinele vecinului

Gândește-te la următorul scenariu: ai ieșit la aer, îți vezi de treaba ta, și îl vezi, deodată, pe câinele vecinului fugind pe stradă. Vecinul e plecat de acasă, așa că sarcina operațiunii de salvare a picat asupra ta.

Ce prieten nu ar înțelege asta? Normal că trebuie să anulezi planurile – bietul câine al vecinului este afară, singur în tot orașul. Bine că ești tu acolo să îl salvezi!

3. Ți s-a stricat mașina de spălat și e casa plină de apă

Acest scenariu implică o urgență, ceea ce reprezintă scuza perfectă pentru a anula planurile pe ultima sută de metri. Ai timp doar să îți anunți prietenii și să chemi instalatorul. Însă ai grijă: scuza aceasta funcționează doar dacă știi sigur că prietenii tăi își vor respecta planurile. Dacă renunță la ele pentru a veni să te ajute, scenariul va deveni sumbru și deznodământul va fi unul tragic.

4. Proprietarul apartamentului are nevoie să fii acasă pentru mentenanță

Și scuza aceasta funcționează, pentru că este, de cele mai multe ori, adevărată. Din anumite motive, proprietarii de apartamente își găsesc cele mai inoportune momente pentru a veni să repare diverse lucruri. Așa că nu va părea ciudat dacă anulezi planurile pentru cina de la 19:00, fiindcă ai de stat acasă pentru mentenanță.

5. Stai peste program la serviciu pentru a-ți impresiona șeful

Prietenii nu se pot supăra pe tine pentru că vrei să avansezi în funcție. Dar nu te păcăli înspre a crede minciuna și tu – nu stai cu adevărat peste program, așa că nu avea convingerea că meriți o mărire de salariu. O idee și mai bună? Muncește cu adevărat și rămâi peste program – nu vei minți cu nimic și chiar ți-ai putea impresiona șeful.

Ține minte că aceste idei sunt doar lucruri la care poți apela în caz de extremă urgență – de cele mai multe ori, e bine să fii sincer. Și nici să îți abandonezi prietenii de fiecare dată nu e prea corect :)

Foto: pexels.com

1 /
    prieteni, social, relații, distracție, timp liber prieteni, social, relații, distracție, timp liber prieteni, social, relații, distracție, timp liber prieteni, social, relații, distracție, timp liber prieteni, social, relații, distracție, timp liber prieteni, social, relații, distracție, timp liber

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Social Wednesday: Despre anxietate socială și creativitate…
Social Wednesday: 5 beneficii pe care ni le oferă…