BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 motive să mergi în vacanță cu mama ta

Când am petrecut ultima vacanță alături de mama? Mama, persoana cea mai apropiată de noi, cea care ne-a văzut în toate ipostazele, care ne este alături necondiționat și care nu ezită nicio clipă să ne sprijine, indiferent de cât de greu îi este. O vacanță alături de ea ar fi o bucurie mult așteptată pentru amândouă.

Motivele sunt nenumărate, iar noi am ales zece dintre cele mai importante:

1. Se va ocupa ea să caute cazare și de rezervări

Mamele au ochiul format pentru locurile de cazare ce întrunesc toate condițiile necesare unei vacanțe perfecte. E ca un agent de turism foarte priceput, care va pune suflet în ceea ce face, și cu care vei și petrece momente plăcute.

2. Știe ce-ți place și ce nu

De la înghețata cu fistic la cât de bine făcută vrei să fie friptura de vită, la nivelul de umiditate din cameră – mama ta va ști mereu ce e pe placul tău și nu vei avea vreodată parte, alături de ea, de situații neplăcute.

3. Te va îndruma către activități la care altfel nu te-ai fi gândit

Fii sinceră, nu te-ai fi gândit de una singură să mergi la expoziția aceea de cristale minerale sau la târgul de antichități. Noroc cu mama. Și s-a dovedit a fi o experiență grozavă.

4. O vei putea îndruma către activități la care altfel nu s-ar fi gândit

Veți putea fi, pentru o seară, reginele ringului de dans la discotecă, o poți duce la o petrecere cu spumă, sau la un parc de aventuri. Nu i-ar fi venit ei ideea, însă se va simți minunat alături de tine.

5. Ai pe cine să rogi să-ți facă o mulțime de fotografii fără să se supere

Pentru că mamelor le place să ne facă fotografii; se mândresc cu noi, se bucură și ne admiră. Ne consideră frumoase chiar și când am ieșit într-un cadru cu gușă triplă sau cu pungi sub ochi mai mari decât Turnul din Pisa.

6. Nu vei cumpăra nimic pe care îl vei regreta mai târziu

Cumva, mamele vor fi întotdeauna mai pragmatice decât noi; știu să anticipeze utilitatea unui produs și gradul lui de folosință din viitor. Datorită lor, nu vom ajunge să cumpărăm o scoică gigant din sticlă, pe care vom constata că nu avem unde să o așezăm și o vom oferi mătușii de ziua ei. Ele vor ști că nu ne este utilă. Sper să fiu și eu așa când voi fi mamă.

7. Vei primi mai multe Like-uri ca de obicei

Pentru că mamele generează multe Like-uri pe Facebook, Instagram, etc. Și o mulțime de reacții de genul „Wow, e mama ta?!”, „Wow, ce bine arată!”, „Wow, parcă ați fi surori!”. 

8. Veți avea parte de conversații profunde

Nimeni nu te înțelege, nu te ascultă și nu îți oferă un sfat sincer mai bine ca mama. Cu mama poți vorbi orice, oricând, oricum, iar vacanța este un prilej excelent să depănați amintiri, să faceți planuri de viitor și să vă puneți întrebări despre viață, în general. Doar voi două.

9. O vei putea îmbrățișa mai multe seri consecutiv

Vă va prinde bine amândurora, v-a fost dor una de cealaltă. Iar în agitația și stresul prin care treceți zilnic, nu aveți ocazia să o faceți mereu. Vacanța este cea mai bună cale să vă redescoperiți una pe cealaltă și să vă apropiați mai mult.

10. Pentru că, pur și simplu, o iubești.

Și ea pe tine, mai mult ca orice pe lumea aceasta.

Așa că...luați-vă mamele de mână și fugiți într-o vacanță! :) 

Foto: Morguefile.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Edith Piaf: între legendă a muzicii și veșnică amantă…
Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…