BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Audrey Hepburn & her legacy to the world: Paris is always a good idea.

Everytime you think about Breakfast at Tiffany's, her iconic role inevitably comes to your mind. Considered to be the most naturally beautiful woman of all time, Audrey Hepburn was a film and fashion icon who wrote an important page in the history of Hollywood's Golden Age.

Ranked by the American Film Institute as the third greatest screen legend in the history of the American cinema, the Belgium-born actress made a name for herself at a global scale thanks to her talent, her native beauty and to the fact that she was a real lady with that aura of innocence which always attracted the constant appreciation of her fans.

Since she wasn't able to pursue a career as a balerinna due to her weak constitution, Audrey Hepburn decided to concentrate on acting and succeeded, with a lot of work and ambition, in reaching the highest level of recognition an actress can ever reach.

UNICEF Goodwill Ambassador.

Like most artists of those times, Audrey Hepburn loved Paris and was a distinguish-looking woman who had a great impact on the world not only through her legendary roles, but also through devoting a big part of her life to UNICEF (The United Nations Children's Fund) acting as an UNICEF Goodwill Ambassador and working in disadvantaged communities from Asia and Africa.

She was polyglot and spoke several languages including English, French, Spanish, Italian, German and Dutch.  

Audrey's friendship with the designer Hubert de Givenchy.

She fascinated the world with her exquisite sense of style, having earned the reputation of being one of the best dressed women of the 20th century.

Hubert de Givenchy is the couturier credited for creating and defining her style.

Audrey Hepburn was Givenchy's muse and managed to amaze him with the fact that, for more than 30 years, her measurements didn't change at all. Hubert de Givenchy was the one who also created the iconic little black dress she wore in Breakfast at Tiffany's, but he was more than the designer who created the style of one of the most stylish actresses of all time.. he was her friend and a true ambassador of her work. This is the reason why, in order to crown this great relationship they had, Givenchy created a perfume especially for her called L'Interdit (which means forbidden in French).

Audrey Hepburn is a true legend, but her legacy to the world includes more than great movies and plenty of humanitarian work. She was an iconic personality whose name will always be remembered related to redefining glamour and style.

The Romanian version: Audrey Hepburn & moștenirea pe care ea a lăsat-o lumii: Parisul este întotdeauna o idee bună.

În mod inevitabil, rolul ei este primul la care te gândești de fiecare dată când îți amintești de filmul Breakfast at Tiffany's. Considerată a fi una dintre cele mai frumoase și naturale femei din toate timpurile, Audrey Hepburn a fost o legendă a filmului și a modei care a reușit să scrie o filă importantă în istoria Epocii de Aur a Hollywood-ului.

Clasată de către Institutul de film american pe locul trei în topul legendelor care au scris istoria cinematografiei americane, actrița născută în Belgia a reușit să-și creeze un nume la nivel mondial datorită talentului său, a frumuseții sale native, precum și datorită faptului că a fost o adevărată lady a cărei aură de inocență a atras cu sine aprecierea constantă a fanilor săi. 

Din moment ce nu a reușit să urmeze o carieră de balerină din cauza constituției sale firave, Audrey Hepburn a decis să se concentreze pe actorie și a reușit, cu multă muncă și ambiție, să atingă cel mai înalt nivel de recunoaștere pe care îl poate atinge o actriță. 

Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF.

Asemenea multor artiști ai vremii, Audrey Hepburn a fost îndrăgostită de Paris și era o femeie cu o înfățișare distinsă care a avut un impact important asupra lumii nu doar prin intermediul rolurilor sale legendare, ci și prin faptul că și-a dedicat o bună parte a vieții activând ca Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF și lucrând adesea în comunități dezavantajate din Asia și Africa.

Era poliglotă și vorbea fluent câteva limbi distincte precum engleza, franceza, spaniola, italiana, germana și olandeza.

Prietenia ei cu designerul Hubert de Givenchy.

A fascinat întreaga lume cu stilul ei plin de rafinament, reușind să devină astfel una dintre cele mai bine îmbrăcate femei ale secolului al XX-lea. 

Hubert de Givenchy este designerul recunoscut pentru faptul că i-a creat și i-a definit stilul lui Audrey Hepburn.

Ea a fost muza lui și a reușit să îl uimească datorită faptului că, timp de mai bine de 30 de ani, măsurile ei au rămas neschimbate. Tot Givenchy a fost cel care a creat legendara rochie neagră pe care ea a purtat-o în filmul Breakfast at Tiffany's, însă el a fost pentru ea mai mult decât un designer care a creat stilul uneia dintre cele mai rafinate actrițe ale tuturor timpurilor... Givenchy a fost prietenul ei și un adevărat susținător al activității ei. Acesta este și motivul pentru care el, în scopul încoronării acestei frumoase relații de prietenie, a creat un parfum special pentru ea pe care l-a denumit L'Interdit (ceea ce înseamnă interzis în limba franceză). 

Audrey Hepburn este o adevărată legendă, însă moștenirea pe care ea a lăsat-o lumii întregi nu se rezumă la câteva filme memorabile și la munca în folosul umanității pe care a depus-o alături de UNICEF. Ea rămâne o personalitate aparte care va fi întotdeauna amintită drept cea care a redefinit sensul cuvintelor stil și glamour. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Edith Piaf: între legendă a muzicii și veșnică amantă…
Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…