BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți CV-ul

A-ți găsi un loc de muncă nu e deloc ușor, mai ales într-o lume în care concurența este tot mai acerbă, iar absolvenții sunt din ce în ce mai mulți.

Când ești la început de drum, te confrunți adesea cu oferte de locuri de muncă la care tânjești, dar care cer experiență și un CV bogat, pe care nu îl posezi imediat după ce ai ieșit de pe băncile facultății.

Iată, însă, ce poți face, pentru a avea un CV mai impresionant, chiar dacă nu ai suficientă experiență.

 • Fă voluntariat.

Activitățile de voluntariat dau foarte bine în CV, iar angajatorii le apreciază în egală măsură. Voluntariatul spune multe despre caracterul său, extrem de important pentru un potențial angajator.

Orice fel de voluntariat, internațional sau local, este benefic – dar unul în domeniul tău de activitate e cel mai de dorit.

Vrei să devii medic veterinar? Fă voluntariat la un adăpost de animale. Vrei să fii profesor? Fă voluntariat ca să predai limba ta nativă într-o țară străină.

 • Călătorește.

A pleca în vacanță când nu ai loc de muncă nu pare o idee prea grozavă.

Totuși, dacă ai ceva bani puși deoparte, a-ți face timp pentru a călători și experimenta alte culturi poate arăta foarte bine într-un CV.

Încearcă să cuplezi călătoritul cu o activitate specifică, precum o excursie de meditație în Thailanda, sau un safari în Africa. Acest fapt va arăta că ești independent și dispus să încerci lucruri noi.

 • Fă cursuri specifice.

Nu trebuie să te oprești din învățat după ce termini facultatea.

În plus, există abilități de care angajatorii au nevoie, și pe care nu ai avut ocazia să le înveți în facultate.

Fă-ți timp participă la cursuri în domeniul tău – poți găsi unele chiar online, gratuite, pe platforme precum Coursera.

 • Alătură-te grupurilor profesionale.

Intră într-un grup profesional din domeniul tău – există tot felul de asociații, grupuri și cluburi. Poți adăuga apartetența la aceste grupuri și să le folosești pentru a găsi oportunități de muncă.

 • Obține certificări.

Obține certificări care te pot ajuta să progresezi în carieră – pot fi certificate de limbă, atestate în IT, cursuri de management sau module de pedagogie.

Vei avea ocazia să înveți mult mai multe lucruri și să îmbogățești CV-ul cu certificări reale.

 • Publică-ți munca.

În era Internetului, este foarte ușor ca munca vizuală sau scrisă să fie publicată online.

În orice subiect ai fi priceput, încearcă să scrii un articol folositor în domeniu și să îl trimiți la revistele și website-urile importante. Aceasta va arăta că ai autoritate în domeniu, că poți scrie pe acest subiect, și astfel vei avea și ce să arăți angajatorilor.

 • Pregătește-ți documente de rezervă.

Uneori, o scrisoare de intenție și un CV nu sunt suficiente.

O prezentare mai detaliată a istoricului tău în muncă poate sprijini CV-ul. În plus, poți adăuga un portofoliu și scrisori de recomandare, pentru a susține abilitățile despre care vorbești în CV.

 • Fă-ți propriul website.

Este aproape vital să ai propriul website în ziua de astăzi.

Orice profesie ai avea, un website îți scoate în evidență munca. Folosește-l ca să postezi fotografii, să scrii articole pe subiecte care contează, și să îți pui în evidență reușitele.

 • Participă la mai multe intership-uri.

Doar un internship în CV nu va fi suficient.

Caută companii în domeniu care asigură internship-uri, și aplică la cele care ți se potrivesc, și din care ai putea învăța. Până la urmă, și acestea reprezintă experiență în domeniu!

Succes! :)

1 /
  CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră CV, job, loc de muncă, angajare, angajator, companii, tineri, absolvenți, facultate, experiență, muncă, salariu, carieră

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!