BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

6 metode naturale pentru albit dinții

Nimeni nu vrea dinți galbeni, și dacă ne uităm mai cu atenție, dantura oamenilor din jur se albește pe zi ce trece. Nu mai e nimic nou când vedem celebrități, oameni de televiziune sau persoane pur și simplu preocupate de aspectul lor fizic că au dinți atât de albi că pur și simplu îți iau ochii.

Decolorarea dinților face parte din procesul de îmbătrânire. Dar asemenea ridurilor, mulți oameni luptă împotriva acestui fenomen. Te poți aștepta ca aspectul dinților tăi să se schimbe pe măsură ce anii trec, sunt mai multe lucruri pe care le poți face să eviți petele și îngălbenirea – și, din fericire, aceste metode naturale de albire a dinților nu necesită o mulțime de bani, vizite la dentist sau substanțe chimice agresive.

Vrei și tu un zâmbet care luminează încăperea? Oricât de albi ai vrea să fie dinții tăi, există numeroase metode naturale pentru a avea un zâmbet frumos – nu numai atât, dar acestea sunt și foarte simplu de realizat acasă.

1. Căpșuni

Există numeroase dovezi științifice conform cărora căpșunile ajută la albirea dinților datorită unei enzime ce conține acid malic și vitamina C. Substanța astringentă ce se găsește, de asemenea, în căpșuni, ajută la curățarea petelor, în vreme ce vitamina C curăță placa bacteriană. Pasează câteva căpșuni și spală-te pe dinți cu această mixtură o dată sau de două ori pe săptămână. E o idee bună de asemenea să le mănânci, asigurându-te că le-ai mestecat foarte bine – astfel îți vor peria singure dinții.

2. Folosește ață dentară

Din anumite motive, oamenii nu consideră utilizarea aței dentare atât de la îndemână precum este cea a periuței de dinți. Totuși, mulți dentiști confirmă că ața dentară este chiar mai importantă decât periatul dinților. Folosește ața dentară de două ori pe zi, și astfel poți curăța petele dintre dinți, ajutându-i să arate mai albi.

3. Bicarbonat de sodiu și lămâie

Aceasta este una dintre cele mai populare metode de albire a dinților. Reacția chimică dintre bicarbonat și sucul de lămâie are un efect de albire asupra dinților. Oricare dintre aceste ingrediente funcționează bine, dar împreună sunt foarte eficiente. Periază-ți dinții cu această mixtură doar o dată pe săptămână, deoarece poate dăuna smalțului dacă este folosit prea frecvent. Dacă simți că este prea abraziv și îți irită gingiile, întrerupe folosirea.

Într-un bol mix, amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu sucul unei lămâi. Mixtura ar trebui să scoată câțiva bulbuci. Folosind o dischetă de bumbac, curăță saliva și excesul de placă de pe dinți înainte de a aplica mixtura cu periuța. Las-o să acționeze vreme de un minut înainte de a o curăța.

Nu lăsa amestecul pe dinți mai mult de un minut; acidul erodează smalțul.

4. Mănâncă fructe și legume crocante

Merele, țelina și morcovii sunt grozavi pentru dinți. Fructele și legumele crocante acționează ca niște periuțe de dinți ale naturii. Doar mestecându-le, vei curăța excesul de mâncare și bacterii din gură. De asemenea, te va ajuta să cureți petele de pe dinți. Nu doar că textura crocantă a acestora va curăța particulele de mâncare și bacteriile, dar acidul din fructe și legume va păstra dinții albi. Merele mai ales conțin acid malic, aceeași substanță existentă în căpșuni (și produsele de albire a dinților) care curăță petele de pe dinți.

5. Ulei

Acesta este un remediu indian simplu, utilizat cu precădere pentru a îmbunătăți sănătatea orală și a curăța organismul. Procesul este simplu, inofensiv și ieftin. Ia o lingură de ulei organic și plimbă-l prin gură timp de 15-20 de minute. Clătește-ți gura cu apă, iar apoi bea 2-3 pahare de apă (purificată dacă este posibil).

6. Folosește un pai

Cafeaua, ceaiul, sucurile și vinul pot dăuna grav smalțului. Oricând este posibil, folosește un pai, pentru a reduce expunerea directă a dinților la lichide.  Dacă a bea cafeaua sau vinul cu un pai este mai rușinos decât dinții galbeni, asigură-te că te-ai spălat pe dinți după ce ai băut aceste băuturi – cu excepția vinului alb.

Un zâmbet sănătos și strălucitor este într-adevăr ceva cu care te poți mândri. Consumul de alimente sănătoase ajută la păstrarea dinților albi pentru cât mai mult timp. Dar un arsenal de remedii naturale pentru albire poate îmbunătăți aspectul dinților fără a cheltui o mulțime de bani pe la dentiști și fără a-i expune diverselor procedee chimice.

Foto: pexels.com,shutterstock.com,collective-evolution.com,myteethforever.com,prevention.com

1 /
    frumusețe, remedii naturale, naturist, homemade, dinți albi, dantură, albire dentară frumusețe, remedii naturale, naturist, homemade, dinți albi, dantură, albire dentară frumusețe, remedii naturale, naturist, homemade, dinți albi, dantură, albire dentară frumusețe, remedii naturale, naturist, homemade, dinți albi, dantură, albire dentară frumusețe, remedii naturale, naturist, homemade, dinți albi, dantură, albire dentară frumusețe, remedii naturale, naturist, homemade, dinți albi, dantură, albire dentară frumusețe, remedii naturale, naturist, homemade, dinți albi, dantură, albire dentară

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

10 trucuri pentru a păstra bronzul cât mai mult…
10 trucuri de frumusețe pentru femeile ocupate