BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

1 iunie: Ziua internaţională a copilului.

Fiecare dintre noi păstrează în el scânteia din copilul de altădată! Nu vrem să uităm să fim copii, nu vrem să uităm să ne jucăm, nu vrem să pierdem nicicând candoarea copilariei!

1 iunie este sărbătoarea internațională a tuturor copiilor. Cu această ocazie, gândurile noastre zboară către toţi copiii planetei, indiferent de naţionalitate, culoare sau religie. Copiii sunt o binecuvântare și, prin puritatea şi inocenţa lor, ne fac să fim mai buni şi mai darnici.

Copilăria este cea mai frumoasă parte a vieţii, acea perioadă care nu se uită niciodată,. Jocul, visarea, candoarea, curiozitatea și iubirea inocentă sunt doar câteva dintre ingredientele nelipsite ale copilăriei.

"Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce îşi doreşte." (Paulo Coelho).

Întreg pământul sărbătoreşte, de 58 de ani, Ziua internaţională a copilului. În anul 1925, la Geneva, a fost menţionată pentru prima dată la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor. 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat atunci Declaraţia pentru Protecţia Copilului, iar după această conferinţă, multe guverne au introdus şi acceptat „Ziua copilului”.

În anul 1954, UNICEF a emis o recomandare prin care fiecare stat avea să dispună de o zi pentru aşa-numita „Zi a copilului".

Pentru fiecare dintre noi, părinte sau nu, “Ziua copilului” este un prilej de a sărbători copilăria, de a ne aminti de jocurile copilăriei, de filmele şi desenele animate preferate, de poveştile cu tâlc spuse de bunici, dar, cel mai mult, ne reaminteşte de faptul că familia este echilibrul suprem şi că iubirea necondiţionată se naşte din lucrurile mărunte. În această zi, orice copil (de orice vârstă) are dreptul la o vorbă bună, un zâmbet şi un mic cadou.

Noi, oamenii mari, trebuie să dăm startul la jocurile copilăriei! Copilul de azi învaţă de la fiecare dintre noi şi devine astfel copilul de mâine! Adulții au multe de învăţat de la cei mici, trebuie doar să-și acorde timp pentru a-i asculta!

Să fim copii pentru o singură zi! Să ne dăruim cu totul jocului, inocenţei, iubirii necondiţionate şi astfel vom simţi fericirea copilăriei!

 Sursă foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Pastila de Joellecultură: pe scurt, despre cele…
Creative Tuesday: Români între români