BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

The Crown (2016): incursiune în viața Reginei Elisabeta a II-a

Serialul "Coroana", lansat de către Netflix în anul 2016, prezintă viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu toate provocările cărora a trebuit să le facă față de-a lungul timpului.

Filmul ilustrează o regină care, la vârsta de numai 25 de ani, proaspăt căsătorită cu un bărbat ales împotriva voinței familiei, se confruntă cu imensa responsabilitate de a conduce una dintre cele mai mari monarhii ale lumii.

Scenariul aduce publicului o perspectivă nouă asupra vieții de la palat, evidențiind, cu o îndrăzneală ieșită din comun, drama reală trăită de tânăra aflată la început de drum, care, pe măsură ce sănătatea tatălui ei se șubrezește, trebuie să preia, treptat, toate responsabilitățile asumate de acesta. 

Fiecare sezon al serialului va spune, dincolo de imaginea de fațadă afișată la acel moment, povestea câte unei decade din domnia Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din lume și cel cu domnia cea mai lungă din istoria Marii Britanii (mai lungă decât cele ale ultimilor patru precursori ai săi la un loc).

Actrița Claire Foy este cea care interpretează rolul Reginei în primele două sezoane.

Serialul oferă detalii picante din spatele porților închise ale palatului și prezintă totodată relația pur platonică dintre Regina Elisabeta a II-a și Porchie (Lord Carnarvon), mâna ei dreaptă și cel care nutrește sentimente pentru aceasta, relație care stârnește gelozia Prințului Philip, soțul Reginei, din cauza convingerii acestuia că între cei doi se întâmplă ceva mai mult decât ceea ce le impune activitatea profesională.

Conform zvonurilor, costurile de producție ale acestui serial au atins pragul de 100 de milioane de $ și se preconizează faptul că succesul acestuia va fi similar celui al altor seriale de același gen, precum Downtown Abbey.

Foto: Imdb.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Pastila de Joellecultură: pe scurt, despre cele…
Creative Tuesday: Români între români