BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to Work – 5 lucruri pe care le fac oamenii de succes și care îi atrag pe cei din jur

Ai pe cineva la birou de care toți colegii sunt atrași, pur și simplu?

Poate că află noutățile înaintea tuturor, sau sunt prima persoană căreia șeful îi cere sfatul, sau pur și simplu tronează la orice ședință. Nu au niciun fel de super putere – dorința oamenilor de a vorbi cu tine e un lucru pe care oricine îl poate obține.

Trebuie doar să dobândești aceste 5 obiceiuri pe care oamenii populari le au:

1. Zâmbesc

Da, este atât de simplu. Zâmbetul, conform cercetătorilor, nu doar te face să pari mai prietenos și mai abordabil, dar este și contagios – ceea ce înseamnă că energia ta pozitivă se transmite și celor din jur. Iar când oamenii sunt fericiți, sunt mult mai doritori să întrețină o conversație.

Oamenii abordabili nu zâmbesc mereu (ar arăta ciudat). Însă știu când este potrivit să o facă, și când e potrivit să adopte o mină serioasă.

2. Ascultă (și nu judecă)

Oamenii populari, pe lângă calitatea de a fi ascultători activi (adică nu se uită pe telefon când vorbesc cu tine), nici nu își impun opiniile în fața altora. Primesc informația fără să judece, și doar atunci când sunt întrebați, oferă feedback pozitiv și încurajări.

3. Nu le este frică să fie vulnerabili

Poate sună ciudat – cine vrea să își împărtășească problemele cu cineva care are destule? – dar a arăta vulnerabilitate îi face pe oameni să simtă că nu sunt singuri, și că pot avea încredere că îi înțelegi. Dacă îți împărtășești problemele și discuți despre defectele tale deschis și cu încredere, îi va determina pe oameni să facă același lucru.

La polul opus, o apariție mereu perfectă te face mai puțin abordabil – nu pentru că oamenii n-ar fi impresionați sau mândri de succesul tău, ci pentru că simt că îi intimidezi, sau le este teamă de a fi judecați.

4. Stăpânesc arta limbajului corporal

La fel cum zâmbetul are puterea de a schimba starea de spirit a celor din jur, un limbaj corporal bine pus la punct îi face să se deschidă mai ușor și mai des.

Conform expertului în limbaj corporal Vanessa Van Edwards, a da din cap de trei ori în timpul conversației convinge oamenii să vorbească de trei sau patru ori mai mult.

În același timp, trebuie să eviți limbajul corporal care te îndepărtează de ceilalți, cum ar fi încrucișarea brațelor sau privirea îndreptată în altă parte decât interlocutorul.

5. Pun întrebări

A pune întrebări îți oferă ocazia să te faci văzut sau auzit (în ședințe, de pildă), și te face să rămâi în memoria celui care conduce ședința. Prin urmare, oamenii vin spre tine.

Poți face acest lucru zilnic la birou – nu-ți fie frică să abordezi colegii cu întrebări, ridică mâna la ședințe. Curiozitatea ta o va reproduce pe a celorlalți – făcându-i să vrea să își împărtășească ideile cu tine. Și, în același timp, arată acea latură vulnerabilă a ta, așa că e în regulă să n leștii pe toate.

Plus că te face să pari mai inteligent – cine n-ar vrea să stea de vorbă cu cineva inteligent?

Și...asta e tot! Cinci modalități simple de a deveni mai abordabil, mai plăcut, și, într-un final, prima persoană spre care cei din jur se îndreptă pentru o conversație plăcută, inspirantă, sau pentru a cere sfaturi.

Foto: pexels.com

1 /
    succes, carieră, muncă, serviciu, limbaj corporal, productivitate, business, afaceri, popularitate succes, carieră, muncă, serviciu, limbaj corporal, productivitate, business, afaceri, popularitate succes, carieră, muncă, serviciu, limbaj corporal, productivitate, business, afaceri, popularitate succes, carieră, muncă, serviciu, limbaj corporal, productivitate, business, afaceri, popularitate succes, carieră, muncă, serviciu, limbaj corporal, productivitate, business, afaceri, popularitate succes, carieră, muncă, serviciu, limbaj corporal, productivitate, business, afaceri, popularitate

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to work - 5 recomandări care te vor…
Monday: Back to work - 5 lucruri simple pe care…