BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to Work - Cum închei fiecare zi de muncă fericit

În pauza de prânz, începi, poate fără să-ți dai seama, să te plângi de comentariul enervant pe care l-a făcut colegul de muncă. Spre seară, îți dai seama că este singurul lucru despre care ai vorbit cu toată lumea – le-ai povestit colegilor, prietenilor, familiei.

Este absolut evident faptul că astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple niciodată. Niciun loc de muncă nu e perfect, iar uneori poate ai nevoie să uiți de el. Dar nu vrei să lași o zi mai puțin bună să pătrundă în viața ta, în afara biroului.

Este, cu siguranță, o capcană în care poți cădea cu ușurință. Dar, din fericire, e mai simplu de evitat decât crezi. Cum? Încheind ziua de muncă într-o notă pozitivă. Și, înainte să spui că nu e deloc ușor, încearcă aceste patru sfaturi:

1. Analizează-ți reușitele

La finalul fiecărei zile, fă-ți timp (chiar și pentru cinci minute) să scrii tot ce ai reușit să îndeplinești în orele de muncă.

Colegii și clienții sunt prea ocupați să observe victoriile tale zilnice, așa că e important să ai un moment scurt în care să te autofeliciți. Este un instrument grozav de creștere a încrederii, și te ajută să cuantifici și să analizezi punctele tale forte. Și nu-ți face griji dacă ai notat doar lucruri minore. Cele mai mari nu se pot petrece fără ele.

Această activitate de scurtă durată îți poate da o stare de bine, amintindu-ți de faptul că ai fost productiv, chiar dacă nu în totalitate. Pentru că a crede că nu ai făcut nimic nu e un sentiment tocmai plăcut. Te face mai degrabă să vrei să te trântești pe canapea și să te ascunzi sub pătură de rușine.

Și chiar dacă, până la urmă, nu ai făcut mai nimic, petrece timpul spunându-ți că e în regulă. Sigur că nu trebuie să se întâmple frecvent; dar, din când în când, o zi în care ești mai leneș e perfect acceptabilă.

2. Pregătește-te pentru a doua zi

Poate că și tu petreci mare parte din timpul liber gândindu-te la câte lucruri ai de făcut. În loc să te relaxezi și să te bucuri de activitățile care îți plac, lași sarcinile să îți consume fiecare gând. Dar nu e necesar să lași acest lucru să se petreacă.

Înainte să pleci acasă, pregătește-te pentru a doua zi. Stabilește principalele lucruri pe care le ai de făcut, și analizează ce sarcini mai ai în program. Ai ședințe de pregătit, deadline-uri de respectat? Formează-ți lista de priorități ținând cont și de aceste lucruri.

Seara, te vei simți mai puțin împovărat, pentru că vei ști exact în ce direcție trebuie să mergi când te întorci la birou. Și nu te vei mai stresa înainte de culcare. Poți să ții o agendă, sau să îți faci un calendar pe telefon. Toate aceste lucruri te vor ajuta foarte mult.

3. Organizează-ți spațiul

Ordinea la birou te face să te simți mai în control, scade nivelul de stres, și te liniștește. Plus că e mult mai simplu să găsești orice ai avea nevoie, atunci când totul e pus în ordine.

Iar când lucrurile sunt aranjate și echilibrate din punct de vedere vizual, și mintea ta este mai limpede. Ai siguranța că nimic nu te poate lua prin surprindere. Altfel, s-ar putea ca o notiță importantă să se piardă pe sub alte obiecte.

Nimeni nu spune că trebuie să devii obsedat de ordine și curățenie, însă trebuie măcar să aranjezi lucrurile pe categorii, ca să le poți vedea, și să arunci tot ce înseamnă surplus și gunoi. Nu vei avea senzația că ai uitat ceva, iar a doua zi nu te vei îngrozi de dezordinea pe care ai găsit-o.

4. Găsește ceva pe care să îl aștepți cu entuziasm

Bucuria nu vine la tine, pur și simplu, ci trebuie să lucrezi pentru ea. Și trebuie să-ți pregătești mintea pentru succesul fericirii. Un mod de a ajunge la el este să îți planifici lucrurile pe care le aștepți cu entuziasm.

Când faci acest lucru, aduci fericire în viața ta înainte ca evenimentul propriu-zis să aibă loc. De fapt, fericirea în expectativă este mai satisfăcătoare decât fericirea pe care o experimentezi atunci când se întâmplă ceea ce aștepți.

Întâlnește-te cu un prieten sau un membru al familiei, începe un curs într-un domeniu în care îți place, găsește-ți un hobby. Poți chiar să începi o carte bună. Nu trebuie să fie nimic grandios,și nu trebuie să cheltui mulți bani. Trebuie doar să fii hotărât în a-ți rezerva timp pentru ceva ce îți place cu adevărat.

Când îți adaugi în program activități care îți fac plăcere, te vei gândi la ele în locul serviciului.

Suntem mai stăpâni pe zilele noastre decât credem că suntem. Sigur că vor fi unele cu adevărat dificile, în care nimic nu va depinde de noi. Dar, în cea mai mare parte din timp, tu conduci. Când preiei frâiele vieții tale, poți începe să mergi într-o direcție pozitivă și să închei fiecare zi fericit. Succes!

Foto: pexels.com

1 /
    serviciu, muncă, job, succes, carieră, relaxare, productivitate serviciu, muncă, job, succes, carieră, relaxare, productivitate serviciu, muncă, job, succes, carieră, relaxare, productivitate serviciu, muncă, job, succes, carieră, relaxare, productivitate serviciu, muncă, job, succes, carieră, relaxare, productivitate

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to work - 5 recomandări care te vor…
Monday: Back to work - 5 lucruri simple pe care…