BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to Work – E o nebunie să demisionezi când nu ai un plan de rezervă?

A-ți da demisia nu e un lucru pe care te decizi să îl faci peste noapte. Mai ales dacă nu ai nimic pregătit dinainte. De aceea, dacă locul tău actual de muncă nu este unul satisfăcător, cu siguranță te-ai gândit și te-ai răzgândit de multă vreme cu privire la demisie.

Mulți oameni afirmă că, până nu îți găsești un alt loc de muncă, nu trebuie sub nicio formă să demisionezi, în vreme ce alții spun să îți urmezi inima. Dacă te întrebi ce ar trebui să faci, ține minte următoarele lucruri:

Este în regulă dacă: Ți-ai construit deja o rețea

Știi mai mulți oameni de încredere, la care poți apela pentru un loc de muncă? Te va ajuta cu siguranță pentru a-ți găsi un alt post.

Nu este în regulă dacă: Plănuiești să îți construiești rețeaua după ce ai demisionat

Nu vrei ca primul e-mail trimis după demisie să fie o cerere seacă de angajare. Pregătește-ți rețeaua din timp și construiește relații de familiaritate cu potențialii oameni de legătură către un nou loc de muncă. Asigură-te că te-au ținut minte și că nu te vei izbi de un refuz când le vei cere ajutorul.

Este în regulă dacă: Ai făcut economii

Odată ce ai economisit mai multe luni la rând, ai timp suficient să cauți un loc de muncă potrivit, în loc să te oprești la primul care apare, din cauza nevoii de bani.

Nu este în regulă dacă: Te gândești că te vei descurca tu cumva

Dacă nu vrei să ajungi la un alt loc de muncă pe care îl urăști sau să ajungi să faci împrumuturi, trebuie să te gândești din timp cum te vei descurca din punct de vedere financiar. Și ține minte – chiar dacă apare o ofertă bună, ar putea trece o vreme până vei începe munca efectivă, și până vei lua primul salariu.

Este în regulă dacă: Simți că înnebunești

Un loc de muncă ce îți afectează sănătatea – cauzând anxietate, panică, depresie sau iritabilitate – nu merită salariul.

Nu este în regulă dacă: Doar îți dorești o schimbare

Meriți mai mult. Ceea ce înseamnă că poți aștepta o vreme fără să o iei razna – dar vei avea o siguranță financiară. Încearcă să ai răbdare pentru a avea suficiente economii ca să îți dai demisia la momentul potrivit.

Este în regulă dacă: Nu poți vedea o soluție

Dacă acest loc de muncă nu te duce nicăieri aproape de țelurile tale, nu este mare lucru dacă renunți la el.

Nu este în regulă dacă: Locul de muncă este o ocazie pentru ceva mai important

Dacă vei obține un beneficiu major pe termen lung, având răbdare, precum un transfer la departamentul visurilor tale, o promovare, sau un șef care are multe cunoștințe în industrie, trebuie să te înarmezi cu calm și să te gândești că, în viitor, vei obține ceva mult mai valoros.

Este în regulă dacă: Ai făcut tot ce ai putut

Dacă ai făcut tot ce ține de tine pentru a te simți bine la locul de muncă și a îmbunătăți relația cu colegii și șeful și tot nu a apărut nicio schimbare, e timpul să renunți.

Nu este în regulă dacă: Ai putea face mai multe

Un anumit lucru – un șef cicălitor și tiran, un coleg nepoliticos, multă muncă în plus – ceva te face să vrei să pleci, dar nu ai încercat să faci o schimbare. Vorbind cu departamentul de resurse umane, sugerând un alt sistem pentru a reduce volumul de muncă, sau purtând căști în timp ce lucrezi, pentru a-i ignora pe cei din jur. S-ar putea să poți elimina problema fără să fie nevoie să demisionezi.

Adevărul este că a demisiona fără un plan de rezervă nu e o decizie pe care să o iei în grabă. Trebuie să îți pregătești din timp drumul pentru viitor, deoarece decizia conține o doză de risc – tu vei alege dacă îți asumi acest risc sau mai aștepți. Dacă nu ești sigur, gândește-te la situațiile de mai sus, și dacă răspunsurile cu da și nu rezonează cu situația ta.

Foto: pexels.com 

1 /
    carieră, serviciu, muncă, succes, job, succes în carieră, angajați, demisie, angajator carieră, serviciu, muncă, succes, job, succes în carieră, angajați, demisie, angajator carieră, serviciu, muncă, succes, job, succes în carieră, angajați, demisie, angajator carieră, serviciu, muncă, succes, job, succes în carieră, angajați, demisie, angajator

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to work - 5 recomandări care te vor…
Monday: Back to work - 5 lucruri simple pe care…