BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Pantofii, de la un simplu accesoriu la elementul esențial al unei ținute, care-ți poate schimba întreaga stare

Cu toate că toți trebuie să purtăm haine și încălțăminte, nimeni nu este obligat să respecte moda.

Bărbații se plâng că avem prea mulți, dar, pentru noi, sunt întotdeauna prea puțini. Ne amintim detaliile fiecărei perechi cumpărate și îi luăm în calcul de fiecare dată când ne pregătim hainele pentru a doua zi sau pentru o ocazie specială. Fascinația pentru pantofi poate fi mistuitoare pentru unele dintre femei, neavând leac.

E imposibil să apreciezi vreodată că o femeie are în garderobă prea mulți pantofi, dar oare ne-am întrebat vreodată care este istoria acestui accesoriu care ni se pare atât de important?

Pantofii ne pot pune în valoare întreaga ținută și personalitate, prin alegerea culorilor și a texturilor potrivite.

Începuturi

Deși momentul exact al apariției primelor obiecte de încălțăminte este relativ incert și se pare că oamenii au început să își acopere picioarele în urmă cu aproape 40.000 de ani, abia undeva în anii 7000-8000 î. Hr. au apărut primele încălțări pe care le putem cataloga astfel, iar ulterior, în viața cotidiană din Egiptul Antic, deja se putea remarca o diversitate de sandale, confecționate din frunze de palmier, fibră de papirus și piele brută.

În acea perioadă, sandalele reprezentau mult mai mult decât o simplă pereche de încălțări, întrucât aveau pictat pe talpă chipul inamicilor, simbolizând cumva că îi aveau pe aceștia la picioarele lor.

Tot în acea perioadă au apărut și sandalele de tip gladiator, pe care le putem remarca chiar și astăzi la tot pasul, în perioada verii, ca fiind alegerea multor pasionate de modă, pentru aspectul aparte pe care îl au. Cu toate astea, scopul inițial al sandalelor de tip gladiator era acela de a-i ajuta pe gladiatorii care participau la lupte în arene să fie cât mai agili în cadrul unei competiții.

Primul designer celebru de pantofi: François Pinet

Francezul François Pinet este considerat a fi primul designer celebru de pantofi, iar materialele pe care le folosea pentru confecționarea obiectelor de încălțăminte undeva în jurul anilor 1885-1886 erau mătasea, pielea de capră și pânza de in.

Aspecte contemporane

Astăzi, în schimb, accentul se pune nu numai pe comoditate și pe utilitate, deși a purta perechea potrivită de pantofi reprezintă un element esențial pentru sănătatea noastră și a picioarelor noastre, dar și pe aspect, designerii din întreaga lume făcând eforturi constante pentru a ne impresiona vizual cu noutăți și stiluri aparte.

În ziua de azi, orice pasionată de pantofi păstrează cutia fiecărei perechi în parte pe care și-o achiziționeazăși-i îngrijește cu atenție și îi ține întotdeauna în ambalajul inițial pentru a-i identifica ușor iar unele persoane au chiar și un loc în dressing gândit asemenea unui "altar" al pantofilor, unde aceștia sunt sortați pe culori și/sau stiluri și de unde își aleg ceea ce au nevoie cu grijă, atenție și niciodată pe fugă. 

Poate că sună incredibil, dar unele persoane au dus obsesia pentru pantofi la un cu totul alt nivel. Și, la urma urmei, cine poate decide ce e bine și ce e rău?

Fiecare are dreptul să-și gestioneze garderoba cum consideră de cuviință.

În definitiv, pantofii vin să completeze și să complimenteze ținuta. Designerii deja consacrați au propria semnătură în acest sens, precum tălpile roșii ale pantofilor fabuloși creați de Christian Louboutin, iar investiția într-o pereche de pantofi de designer este una pe care nu o vei regreta, fie că o faci și numai o dată în viață, dacă te informezi corect și descoperi stilul care ți se potrivește cel mai bine.

Stiluri aparte, ocazii diferite, mărimi distincte, toate acestea ne deosebesc dar, într-un final, ne aseamănă pentru că necesitatea de a purta zilnic pantofi este o realitate, așa că de ce să nu alegem înțelept, cu gândul de a combina câteva elemente esențiale:

  • să aibă un design și un aspect pe placul nostru,
  • să fie comozi și, cel mai important,
  • să fie întotdeauna pe măsura noastră.

Niște pantofi care nu sunt măsura potrivită îți pot strica starea, ziua și îți pot chiar afecta sănătatea pe termen lung.

Găsiți pantofii potriviți care să vă poarte drumul către cele mai înalte culmi ale succesului în tot ceea ce faceți!

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

 

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!