BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Saturday: Girl talk - 10 idei de cadouri magice pentru cei dragi

Redescoperim, cu ocazia acestor sărbători de iarnă care se apropie cu pași repezi, magia de a trăi și de a visa. Fiecare dintre noi încearcă să-și regăsească echilibrul și să readucă armonia în case și în suflete, după o perioadă mai mult sau mai puțin zbuciumată pentru întreaga planetă.

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la Crăciun, așa că întreaga lume încearcă să fie cât mai creativă pentru a-și surprinde familia și prietenii. În această perioadă, avem nevoie de inspirație mai mult ca oricând pentru a le readuce zâmbetul celor dragi printr-un gest pe cât de simplu, pe atât de plin de însemnătate.

Întotdeauna am fost de părere că într-un cadou trebuie să pui suflet și să investești puțin timp astfel încât persoana căreia i-l oferi să-și amintească de acel gest peste ani.

Cu toții putem cumpăra ceva pentru un alt om, însă alegerea unui cadou aparte reprezintă un gest foarte personal, astfel că e de la sine înțeles că deja cunoști suficiente lucruri despre cel căruia decizi să îi pregătești ceva cu adevărat special.

Iată zece idei care să îți fie de folos în acest periplu al împachetării emoțiilor pe care le-ai simțit pe parcursul acestui an într-un cadou memorabil.

1. Albume de fotografii personalizate cu poze atent alese, cărora să le atașezi un text scris de mână 

Am primit, de-a lungul timpului, foarte multe albume de fotografii și rame foto fără conținut, cu mențiunea să-mi aleg singură fotografiile care-mi plac cel mai mult. Deși orice gest din partea unui om drag contează, trebuie să recunosc faptul că multe dintre acele albume sau rame foto sunt intacte chiar și astăzi. 

Anul acesta însă, am primit de ziua mea un album foto personalizat cu niște poze minuțios selectate din arhiva mea personală de pe Facebook, care aveau atașat câte un mesaj fain, toate fiind integrate într-o poveste care era frumos conturată de la pagină la pagină.

E drept, înțeleg că munca din spatele acestui demers este una care îți ocupă ceva timp, mai ales la volumul de fotografii pe care le am eu postate pe Social Media, însă mie acest cadou mi-a smuls chiar și câteva lacrimi, așa că pot garanta că, dacă alegeți cu atenție, puteți stârni niște emoții foarte frumoase în sufletul celorlalți.

2. Un tablou cu poveste

Această idee mi-a venit în perioada pandemiei, timp în care dorul de Paris, orașul sufletului meu, m-a măcinat mai mult ca niciodată.

Am câteva tablouri, cum era firesc, care să ilustreze orașul iubirii, însă cred că un astfel de cadou poate avea atașată o poveste minunată, fie că asta înseamnă că decizi să apelezi la un artist care să picteze fotografia cuiva drag surprinsă într-un loc care știi că îi aduce întotdeauna zâmbetul pe buze, fie că înglobezi, în același tablou, mai multe fotografii care să o facă pe respectiva persoană să rememoreze o multitudine de momente frumoase dintr-o privire, atunci când se va delecta cu acest lucru pe care l-ai gândit special pentru ea.

3. Dacă alegi o carte, caută una de care știi că persoana respectivă are nevoie

Am remarcat, în ultimii ani, tendința de a oferi cărți drept cadou și consider că este un lucru minunat. Asta înseamnă că oamenii încă iubesc ori redescoperă lectura sau, cel puțin, o încurajează.

Cu toate acestea, cred că a alege prima carte care îți pică în mână atunci când intri, spre exemplu, în Cărturești nu este neapărat cea mai inspirată idee.

În schimb, dacă ai petrece puțin timp analizând toate discuțiile pe care le-ai avut telefonic sau online cu persoana pe care vrei să o surprinzi plăcut sau dacă ai fi mai atent la lucrurile despre care afirmă că o preocupă în această perioadă, ai putea face un cadou cu adevărat ieșit din comun.

Un prieten ți-a spus recent că e interesat să se dezvolte personal? Atunci cumpără-i una dintre cele mai bune cărți din domeniu, a unui autor celebru.

Ai aflat că o prietenă vrea să se apuce serios de gătit? Atunci investighează care este biblia gătitului (din informațiile mele, ca om care nu are încă o înclinație evidentă către a pregăti bucate atent preparate, cartea Sandei Marin nu dă niciodată greș) și oferă-i-o în dar, cu o dedicație personalizată pe prima pagină.

Cu siguranță va fi uimită, mai ales dacă a menționat asta o singură dată, în treacăt, într-o conversație telefonică pe care ați purtat-o în urmă cu 2 luni.

4. Un calendar 2021 personalizat cu fotografii din arhivă și mesaje adaptate fiecărei luni

N-am avut niciodată așa ceva și, iarăși, consider că presupune un efort suplimentar pentru a identifica, pentru fiecare lună a anului, o poză pe care respectiva persoană o are din acea perioadă, precum și un mesaj referitor la sentimentele pe care i le stârnește fiecare anotimp, însă mi-e greu să cred că există persoane care ar rămâne impasibile la un astfel de gest.

5. Un stilou sau un pix personalizat de la Poenari

Românul Petrache Poenaru a fost cel care, în anul 1827, a brevetat în Franța invenția "Condei portăreț fără sfârșit, alimentându-se el însuși cu cerneală", cunoscută astăzi sub numele de "stilou". Această reinventare a modului de a ne transpune gândurile pe hârtie este onorată astăzi de către cei de la Poenari, un brand foarte drag mie și alături de care nu am dat niciodată greș atunci când l-am ales ca partener pentru a surprinde o persoană iubită. N-aș menționa nicicând un brand de care nu sunt realmente mulțumită și care mi-a oferit numai experiențe frumoase de-a lungul timpului.

6. Bomboane M&M personalizate cu un mesaj scurt și simpatic

O idee cu adevărat strălucită pentru iubitorii de dulce, personalizarea bomboanelor multicolore de ciocolată M&M cu mesaje simpatice mi se pare, de departe, una dintre cele mai interesante opțiuni pentru un pasionat de dulciuri.

În plus, ideea în sine este una instagramabilă, așa că probabil vei avea parte zilnic de povești savuroase în care respectiva persoană te va menționa ori de câte ori se va înfrupta din cadoul tău.

7. O escapadă scurtă în doi

Valabilă atât pentru cupluri, cât și pentru cei mai buni prieteni, o escapadă de o zi la munte sau, de ce nu, la mare (da, iarna) ar putea să vă reamintească de perioadele când puteați călători fără restricții oriunde în lume și să vă ajute să dați frâu visării, pentru a planifica deja următoarea vacanță într-o destinație de poveste, pentru momentul când veți dori să plecați din nou peste granițe.

Evident că va trebui să vă documentați referitor la restricțiile existente în acest moment în locurile respective, însă nu-mi pot imagina o modalitate mai bună de a pune în aplicare expresia "fă Rai din ce ai!".

8. Un borcănel cu 365 de mesaje inspiraționale, scrise de tine pentru cineva drag

N-aveam cum să nu menționez acest cadou pe care i l-am făcut, la un moment dat, mamei. 

Durează destul de mult, poate că zile sau săptămâni întregi, în funcție de timpul disponibil, însă sentimentul pe care îl ai în momentul în care persoana respectivă îți trimite zilnic câte un gând de-al tău destinat ei nu se compară cu nimic altceva.

Eu am avut, în acel an, zi de zi, la prima oră, zâmbetul pe buze de fiecare dată când mama îmi trimitea mesajul zilei care îi adusese deja și ei un zâmbet larg, frumos și sincer.

9. Un abonament sau un curs util pe care un om drag își dorea să-l urmeze de mult timp

"De mâine mă apuc de învățat limba japoneză, pentru că m-a atras întotdeauna!"

"De luni mă apuc de sport"

"În weekend încep să studiez atent tot ceea ce ține de marketing."

Vă regăsiți? Poate că nu exact în aceste activități, însă cu toții avem ceva ce ne-am dorit întotdeauna să facem, dar pe care l-am amânat la infinit.

Dacă ai prieteni pe care vrei să îi surprinzi în mod plăcut și știi că și-au dorit de multă vreme să își schimbe viața, apucându-se de mișcare, poți încerca să îi motivezi cu un abonament de o lună de zile la un curs online în care un trainer să îi învețe ce au de făcut. Evident, mai departe depinde doar de ei, dar măcar știi că ai încercat și, cine știe, e posibil să fie exact lucrul de care aveau nevoie pentru a se simți motivați.

Știi că prietena ta cea mai bună vrea să învețe japoneza, însă nu s-a ocupat niciodată de nimic în acest sens? Fă-i un cadou memorabil, care îi va reaminti de lucrurile care îi aduc cu adevărat plăcere.

10. O felicitare din suflet, cu totul aparte, creată și personalizată integral de tine

Știu că nu avem cu toții aceleași înclinații creative, însă cred că momentul în care îți așterni niște gânduri sincere referitoare la ce simți tu pentru cineva poate însemna mai mult decât cel mai scump cadou din lume.

Am lăsat această idee la final întrucât consider că, deși poate fi un cadou în adevăratul sens al cuvântului în clipa în care ilustrează un avion 3D din hârtie, de exemplu, în momentul când o deschizi, așa cum am primit eu anul trecut, poate, la fel de bine, să însoțească cu stil orice alt cadou ai alege să faci.

Dăruiește, prin tot ceea ce îți propui să oferi și să personalizezi pentru oamenii pe care îi iubești, o parte din tine, iar reacțiile vor fi unele cu adevărat spectaculoase și vei aduce multe zâmbete de care peste ani vă veți aminti cu drag împreună.

Bonus: Nu uita de hârtia de împachetat, adaptată, la fel, pasiunilor celor pe care vrei să îi surprinzi. O hârtie stil ziar, de exemplu, îi conferă cadoului tău un aer boem și rămâne o amintire faină, pentru că unii, la fel ca mine, desfac o astfel de hârtie cu atenție și o păstrează ca amintire.

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Saturday: Girl talk - Emoțiile: trecutul la prezent,…
Saturday: Girl Talk - Influența și efectele benefice…