BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Saturday: Girl talk - Îți place cafeaua sau ceaiul fierbinte? Iată riscul căruia te supui:

Fiecare zi începe, de obicei, cu o cafea, iar pentru cei care nu sunt fani ai cafelei (da, există!), ziua poate începe cu un ceai sau o cacao cu lapte fierbinte, mai ales în diminețile încă răcoroase de început de primăvară.

E drept că multora dintre noi ne place cafeaua sau ceaiul fierbinte, însă acest lucru nu este neapărat benefic organismului.

Deși am fost întotdeauna conștientă de asta, mi-am petrecut primii 30 de ani de viață începând fiecare zi cu o băutură fierbinte: ceaiul și nelipsita cacao cu lapte erau întotdeauna primele care mă trezeau la realitate în copilărie și insistam mereu să fie cât mai fierbinți posibil, iar odată ce am descoperit cafeaua, nu mai pot concepe viața (sau cel puțin dimineața) fără ea. 

Și totuși, de câteva luni, îmi las cafeaua să se mai răcească puțin înainte de a o bea, conștientă fiind, după ce am împlinit vârsta magică de 30 de ani, că trebuie să am mai multă grijă de mine. 

Recunosc că am făcut asta fără a aprofunda neapărat riscurile cărora mă supuneam cu cafeaua aceea fierbinte (chiar fiartă!) zi de zi, însă cel mai recent studiu publicat anul trecut în Analele Medicinei Interne (Annals of Internal Medicine) îmi confirmă faptul că am luat o decizie corectă.

Astfel, se pare că persoanele care își beau cafeaua sau ceaiul fierbinte se supun unui risc mult mai mare de a face, peste ani, cancer de esofag, cu atât mai mult cu cât acest risc crește dacă fumezi sau bei alcool în mod obișnuit.

În plus, băuturile fierbinți (inclusiv ciocolata caldă, pe care majoritatea o preferă aproape fierbinte) pot afecta, pe termen lung, dantura.

Nu zice nimeni să nu ne mai bucurăm de micile delicii ale vieții, însă e clar că extremele nu sunt benefice în general, astfel că ar fi bine să ne gândim de două ori înainte de a bea ceva fierbinte. La urma urmei, putem folosi acele 5-10 minute în care ni se răcește cafeaua pentru puțină mișcare de dimineață, ca să ne înviorăm și să începem ziua cu (și) mai multă energie. 

Foto: pexels.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Saturday: Girl talk - 10 idei de cadouri magice…
Saturday: Girl talk - Emoțiile: trecutul la prezent,…