BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: 5 decizii pe care trebuie să le iei pentru a-ți schimba viața

Deciziile sunt diferența între viața pe care o ai și viața pe care ți-o dorești. În același timp, sunt motivul pentru care mulți oameni rămân blocați în vieți pe care nu și le doresc.

Dacă te afli într-o astfel de situație, trebuie să nu ignori adevărul – nefericirea sau insuccesul sunt consecințe ale deciziilor pe care le-ai luat până în prezent.

Iar dacă simți că poți mai mult (și, cu siguranță, poți!), iată cinci decizii care te vor ajuta să ai cât mai multe realizări:

1. Controlează-ți gândurile dimineața.

Cei care sunt mereu bine dispuși reprezintă excepții de la regulă. Pentru toți ceilalți, gândurile bune și folositoare necesită muncă. Cel mai important este să faci aceste lucruri imediat cum te trezești. Poți regreta toate lucrurile din viața ta, sau poți fi recunoscător pentru tot ce ai și ce poți îmbunătăți. Te poți simți sufocat de lucrurile pe care știi că trebuie să le faci, sau te poți axa pe activități care să te îmbogățească și să te binedispună. Pentru fiecare gând negativ, există o variantă pozitivă care te așteaptă să o pui în aplicare. Deci tratează fiecare dimineață ca pe o provocare pentru a-ți contura cele mai bune gânduri, pentru a da la o parte negativismul și pentru a pregăti o viață senzațională.

2. Încurajează-te.

Gândește-te la toți marii mentori ai istoriei – aceștia își motivau învățăceii cu sprijin și căldură, nu cu descurajare. Cei mai buni mentori caută și găsesc tot ce e mai bun în ucenicii lor. Iar tu ești propriul tău mentor. Te vei încuraja ca să reușești, sau te vei condamna înspre eșec? Privește în oglindă după ce te trezești – descrie toate lucrurile bune pe care le vezi, spune-ți ceea ce știi că poți fi, toate realizările pe care le poți avea și promite-ți că le vei obține pe parcurs. În timpul zilei, dacă gândurile negative reapar, amintește-ți ce ți-ai spus dimineața în oglindă.

3. Muncește efectiv.

Nu vei vedea progres dacă nu te disciplinezi și organizezi. Renunță la tot ce înseamnă distracții până când îți îndeplinești sarcinile. De la 8 până la 12, dedică-ți diminețile muncii. Blochează tot ce înseamnă e-mail, social media și telefon. Altfel, există riscul să fii bruiat de persoane cărora nu le pasă de visul tău. Deci, lucrează efectiv fără să te oprești pentru a-ți verifica notificările.

4. Stabilește zilnic țeluri.

Dacă nu îți planifici acțiunile, te vei lupta cu tot ce te înconjoară pentru a obține ceva. Gândește-te: sunt miliarde de oameni în întreaga lume care cerșesc atenția ta în social media, TV, reclame și internet, în general. Cum vei concura cu ei pentru a ajunge la viața pe care ți-o dorești?  

Dacă nu ai țeluri importante, care să te facă să acționezi, pur și simplu nu poți concura. Deci, stabilește-ți țeluri pentru învățat, reușite, relaxare, sport și distracții, dar și hobby-uri. Stabilește țeluri pentru orice îți va aduce un beneficiu în viață, indiferent cât de mic sau mare. Când îți creezi obiceiul de a verifica lucrurile pe care le-ai făcut și pe care le mai ai de făcut, îți vei trăi viața după propriul plan. Iar succesul e doar o chestiune de timp.

5. Scrie într-un jurnal la finalul fiecărei zile.

Viața e bazată pe gândurile tale. Dacă îți schimbi gândurile, îți schimbi viața. A ține un jurnal e o metodă foarte bună în sensul acesta. Fiecare gând pe care îl ai îți influențează comportamentul, chiar și cele pe care nu știi că le-ai avut. Acele gânduri viclene din subconștient sunt motivul pentru care mulți oameni nu trăiesc viețile pe care și le doresc. Dar când reflectezi și îți scrii gândurile la sfârșitul fiecărei zile, faci subconștientul să devină conștient. Și ai controlul asupra gândurilor pe care le pui în acțiune în ziua următoare. Dacă nu poți accepta un gând anume, poți alege un altul care să îi ia locul, dar numai după ce ai devenit conștient de cel dintâi. Deci, în fiecare seară, ia-ți 15-30 de minute pentru a privi la gândurile și acțiunile care ți-au construit ziua. Scrie-le. Vei ajunge să vezi toate lucrurile invizibile care te-au tras înapoi. A-ți concretiza gândurile îți va da încredere în capacitatea de a le schimba, și vei veni cu soluții pentru un viitor mai bun.

Viața este suma deciziilor tale, așa că preia controlul asupra lor. Creează-ți o zi bună, cu gânduri și afirmații pozitive. Creează tu o direcție stabilind țeluri zilnice, și ținându-te de ele. Limitează distracțiile și controlează subconștientul, modificând gândurile cu ajutorul unui jurnal. Este greu, dar cine a spus că viața e ușoară?

Foto: pexels.com

1 /
    social, decizii, viață, schimbare, fericire, bunăstare, dezvoltare personală, relații interumane, social media social, decizii, viață, schimbare, fericire, bunăstare, dezvoltare personală, relații interumane, social media social, decizii, viață, schimbare, fericire, bunăstare, dezvoltare personală, relații interumane, social media social, decizii, viață, schimbare, fericire, bunăstare, dezvoltare personală, relații interumane, social media social, decizii, viață, schimbare, fericire, bunăstare, dezvoltare personală, relații interumane, social media social, decizii, viață, schimbare, fericire, bunăstare, dezvoltare personală, relații interumane, social media

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Social Wednesday: Despre anxietate socială și creativitate…
Social Wednesday: 5 beneficii pe care ni le oferă…