BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: 7 semne că prietenele tale se amestecă prea mult în relația ta

Mereu avem nevoie de prieteni în viața noastră. Ne sunt alături în momentele dificile de cuplu, dar și în momentele de distracție și bucurie. Totuși, uneori ne apropiem atât de tare de grupul de prietene, încât linia dintre intimitate și încălcarea acesteia când vine vorba de relația ta devine puțin ștearsă. Există anumite semne care îți indică faptul că prietenele îți fac rău relației, și s-ar putea să le ignori, fără să-ți dai seama.

Sigur că vrem ca prietenele să ne fie alături, să ne sprijine moral și să ne dea sfaturi cu privire la relație – dar într-un mod sănătos și constructiv. Când prietenele tale se implică prea mult, vă afectează pe tine și partenerul tău, și poate dăuna prieteniei voastre.

Dacă vrei să îți construiești o relație sănătoasă, trebuie să identifici potențialele pericole, înainte ca acestea să se înrăutățească. Multe dintre ele se pot soluționa cu o simplă discuție prietenească. Dacă prietenele tale se amestecă prea mult în cuplul tău, vei avea câteva semnale de alarmă:

1. Încearcă să vorbească în numele tău

În școala generală, era frumos ca prietenele tale să îți acopere spatele. Însă în relația ta de cuplu, prietenele nu ar trebui să fie mesagerii lucrurilor pe care vrei să le spui partenerului. E ciudat și chiar poți, și trebuie, să vorbești tu însăți cu el.

2. Țin evidența în online mai mult decât tine

Dacă prietena ta îți spune mereu ce a văzut pe contul de Facebook sau Instagram al partenerului tău, înseamnă că încearcă prea mult. Nu numai că social media e un mod superficial de a sta cu ochii pe cineva, dar e și puțin exagerat. Prietenele nu ar trebui să fie mereu cu atenția asupra relației tale, mai ales dacă nu e ceva de care să îți faci griji în discuție.

3. Se autoinvită, subtil, la întâlnirile voastre

Ne iubim prietenele, dar majoritatea întâlnirilor trebuie să se petreacă între voi doi. Dacă prietena ta reușește, cumva, să apară mereu la întâlnirile voastre, sau se autoinvită, e timpul să aveți o discuție pe tema spațiului personal și să stabilești anumite limite.

4. Analizează fiecare ceartă de cuplu

Vorbim cu prietenele noastre despre momentele frumoase, dar și despre cele dificile. Însă nu ar trebui să îți pună gânduri negative în cap, după ce au despicat firul în patru cu privire la orice detaliu al unei mici certe de cuplu pe care ai avut-o cu partenerul. De fapt, nu ar trebui să le dai ocazia să te influențeze negativ cu privire la relația ta.

5. Nu le ajunge niciodată informația pe care o împărtășești cu ele

Nu orice detaliu al relației trebuie povestit prietenelor. Iar acestea nu ar trebui să îți ceară mereu tot mai multe detalii despre relație, după ce deja ai împărtășit tot ce aveai de împărtășit cu ele. Sunt prietenele tale, sau jurați la tribunal?

6. Conversațiile lor sunt despre relația ta

Dacă relația ta e mereu subiectul de discuție al prietenelor tale, chiar și când tu nu ești de față, înseamnă că se amestecă prea mult. Da, poate suna flatant, dar când te gândești cu atenție, este de-a dreptul exagerat. Sunt milioane de subiecte de discutat, iar relația ta nu ar trebui să fie întotdeauna unul.

7. Nu îți respectă intimitatea cu privire la viața sexuală

Da, poate că uneori povestim câte ceva despre viața sexuală, dar nu trebuie să fie o situație în care să te simți obligată să vorbești. Dacă e privată, las-o să fie privată. Prietenele nu ar trebui să îți ceară mereu detalii pe care nu au dreptul să le știe.

A-ți ține prietenii aproape e foarte important; dar sunt anumite limite care nu trebuie să fie depășite, atunci când vine vorba de relația de cuplu. Iar o prietenă bună știe când e cazul să intervină sau să dea un sfat, și când să te lase să gestionezi singură situația.

Foto: pexels.com

1 /
    social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu social, relații, sex, prietenii, cuplu, social media, probleme de cuplu

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Social Wednesday: Despre anxietate socială și creativitate…
Social Wednesday: 5 beneficii pe care ni le oferă…