BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

JoelleMagazine.Ro #Clujiing. Reînvățăm să zâmbim și să trăim frumos fiecare clipă

În urmă cu o săptămână, eu și Rocsana aterizam la Cluj, pentru o experiență în stil Joelle Magazine așa cum eram obișnuite înainte de pandemie: cu zâmbete din belșug, povești pline de tâlc, planuri faine de viitor și multe evenimente care să ne binedispună.

Iubesc să călătoresc, fie și numai în țară, iar dacă drumul către destinație implică zborul cu avionul, escapada devine una de neuitat chiar și prin simplul fapt că fiecare zbor este, pentru mine, unic.

Însă minivacanța cu Rocsana la Cluj a însemnat mult mai mult de atât. Am retrăit momente frumoase, similare celor de dinainte de pandemia de coronavirus, din vremurile când totul părea posibil și când nu ne gândeam că vom ajunge, într-o bună zi, să ne amintim cu drag și dor de simplele îmbrățisări ale celor dragi nouă. Iar suprapunerea călătoriei noastre cu TIFF a fost cu atât mai frumoasă cu cât orașul vibra de poftă de viață, chiar și în această nouă normalitate, cu măști și distanțare socială.

Acum însă, deși la nivel global lucrurile nu sunt încă roz, noi reînvățăm să profităm din plin de fiecare moment, să râdem și să zâmbim constant, ceea ce am reușit cu brio de-a lungul minivacanței la Cluj și, per total, să ne bucurăm, din nou, de lucrurile atât de simple și, totuși, atât de importante, care ne fac fericite.

Clujul a fost, este și va rămâne, pentru mine, un oraș în care, cât timp ești acolo, ai senzația că totul este posibil. Energia aceea bună care vine din calmul pe care-l emană fiecare dintre cei pe care îi întâlnești în oraș te inspiră și te face să-ți îndrepți din nou atenția către visurile pe care poate că ai permis, chiar și involuntar, să se depună praful.

Dacă ai nevoie să te regăsești, să "repornești motoarele", fie personal ori profesional sau pur și simplu să îți reamintești cum e să respiri adânc într-o banală după-amiază de sâmbătă, privind senin oamenii din jur, atunci Clujul este, cu siguranță, soluția.

Am început să stăm la povești, cum ar zice ardeleanul, încă din aeroport, așa cum suntem obișnuite și am încercat să recuperăm, pe cât posibil, timpul pierdut, în care nu am reușit să ne vedem anul trecut.

Cumva, toate aceste lucruri mi s-au părut atât de faine încât a le consemna într-un articol era un gest firesc care trebuia făcut pentru că-mi doresc să cred că această minivacanță este doar începutul unui șir lung de noi experiențe post-pandemie care să ne îmbogățească spiritual, cultural, personal și profesional așa cum am fost obișnuite să percepem și până acum fiecare călătorie de-a noastră.

Totuși, Cluj-Napoca, cu străduțele lui liniștite cu aspect desprins parcă dintr-o altă epocă, cu terasele pline de viață și de oameni fericiți că sunt, din nou, liberi, cu îndemnul localnicilor de-a ne calma ori de câte ori temperamentul nostru agitat își făcea simțită prezența și cu pofta de a visa la orice ți-ai putea dori pe care ți-o inspiră fiecare colțișor al acestui oraș, rămâne, pentru mine, un loc de poveste și de reorganizare a priorităților.

Iată cum s-a văzut această minivacanță prin ochii Rocsanei Ion, cealaltă jumătate a JoelleMagazine.Ro:

O scurtă călătorie în țară pentru anumite evenimente la care ești invitat se poate transforma într-o minivacanță excelentă!

Călătoriile cu mașina pe distanțe mari, pentru perioade scurte de timp, se pot rezolva fără prea mult stres alegând varianta de călătorit cu avionul.

Zborul a fost cât să te așezi pentru a avea de unde să te ridici. Cred că timpul era și mai scurt dacă nu se întârzia la banda pentru bagajele de cală, care se defectase, motiv pentru care a trebuit să așteptăm bagajele. ????

O zi într-un oraș de cinci stele parcă-ți răcorește sufletul și-ți face bine la psihic. Străduțele faine din Cluj-Napoca, împodobite de clădiri restaurate cu multă atenție, sunt purtate, parcă, de oraș ca fiind bijuterii fără grad de comparație. Clujul este un oraș bine îngrijit și gospodărit, ce găzduiește oameni calmi și liniștiți care par desprinși dintr-un urbanism parcă de necrezut.

Dacă ești agitat, nu cred că te poți adapta, pe termen lung, la acest oraș în care totul se desfășoară în "două minute". Atât de lent! Pentru mine este prea mult. :) Aș putea să trăiesc pe "festina lente", dar mai stau puțin. ????
 

Culinar #clujiing


Experiența culinară care mi-a gâdilat papilele gustative (și Ancăi urechile) am descoperit-o la Eggcetera, unde am mâncat cel mai bun mic dejun ????, iar terasa de la Livada a fost fix ce trebuie pentru relaxare în serile petrecute aici.

Nu-ți ajunge o zi și jumătate în acest oraș, dar te ajută să-ți amintești că viața trebuie trăită frumos și, mai ales, cu atenție.

Legat de ce se spune în gastronomia tradițională din zona Ardealului despre "varza a la Cluj", am decis să transformăm expresia în "vinete ala a Cluj". :) Cum s-ar spune: bune rău de tăt!

Bravo, Cluj!
 

Eveniment #clujiing

Eveniment! Sună cumva greu de digerat acum, după această perioadă. Indiferent de natura lui, nuntă, botez sau eveniment cultural, după un an în care am fost privați la libertatea de a ne întâlni și a ne bucura împreună fără temeri, ni se pare că este anormal să facem asta acum.
Azi, după un an și ceva particip la un eveniment și-mi dau seama că orice moment descarcă în mine un milion de emoții care-mi sunt străine și pe care înainte le gestionam destul de ușor!
Bun venit, normalitate!

La eveniment, mulți oameni frumoși și dornici de distracție, dar parcă mai atenți cu această "cangrenă" care s-a instalat în fiecare dintre noi fără să vrem...

Muzică bună, locație minunată!

Paharul gol de Cola de pe masa amenajată pe terasa restaurantului ne-a însoțit constant… de fiecare dată altul, dar mereu prezent. :)

Câte orașe din țară ar putea fi gospodărite astfel și ar putea să ofere locuitorilor lui o calitate mai bună a vieții pentru cei care își trăiesc zilele în ele? Oare este greu?

Nimic nu se câștigă, nimic nu se pierde. Totul se transformă.” (Antoine Lavoisier)

Foto: Arhiva personală Anca Cernat și Rocsana Ion. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Sunday: Joelle Well-being - 7 idei despre cum să…
Sunday: Joelle Well-being - Sfântul Nicolae și magia…