BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday Joelle Well-being: Ce să mănânci seara pentru a reduce stresul

Stresul cotidian este provocarea zilnică a fiecăruia dintre noi. Încercăm să îl reducem pe cât posibil prin tot felul de metode, de la yoga, sport, tehnici de meditație, la diverse activități care ne relaxează – muzică, dans, pictură, etc.

Asociația Americană de Psihologie a realizat un sondaj cu privire la stres, care a dezvăluit faptul că oamenii sunt mult mai stresați ca înainte. Multe dintre motivele de stres vizează sursele de venit, locul de muncă, datoriile și plata utilităților și a chiriei, în general.

Însă fiecare dintre noi are propriile motive de stres, ce variază de la o zi la alta, iar uneori apelăm la mâncare pentru a ne simți mai bine. Pe lângă alimente, somnul de calitate este un factor important în reducerea stresului. Compușii chimici ai creierului ce au legătură cu somnul profund sunt aceiași care îi comandă organismului oprirea producerii hormonilor de stres.

Ceea ce înseamnă că e important să ne asigurăm că ne odihnim și ne alimentăm corect, pentru ca efectele stresului să fie cât mai reduse. Iată 5 alimente pe care să le consumi seara, pentru a avea un somn odihnitor și un nivel al stresului scăzut:

1. Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de potasiu (care echilibrează bătăile inimii), care te va ajuta să te relaxezi mai ușor.

Cea mai bună metodă de a ronțăi cartofi dulci înainte de culcare este să coci la cuptor felii din aceștia, pentru a evita să te balonezi și să mănânci prea mult. Astfel, poți să adaugi deasupra orice îți place și consideri că se potrivește, pentru o gustare ușoară și delicioasă: brânză dulce, felii de roșii sau castraveți, piper roșu, ceapă verde, etc.

2. Un bol de afine

Cea mai rapidă gustare de seară este un bol de afine proaspete. Sunt excelente în reducerea stresului, conținând acid valproic, care ajută la stabilizarea stării emoționale. În plus, afinele îmbunătățesc vederea – și nici nu te vei simți cu stomacul prea plin atunci când mergi la culcare.

3. Iaurt

Iaurtul reduce stresul, dar îmbunătățește și sănătatea pielii și a oaselor. Partea bună este că îl găsești într-o mulțime de arome și sortimente, așa că nu te vei plictisi niciodată. Poți deveni creativ în bucătărie, abandonând paharul tradițional de iaurt simplu pentru un bol haios plin cu fructe și iaurt gustos.

4. Terci de ovăz

Terciul de ovăz este o metodă excelentă de a stimula somnul odihnitor. Reduce, în același timp, și stresul, așa că ai multiple avantaje. Ai, totuși, grijă, și nu adăuga zahăr, pentru că acesta este dușmanul unui somn bun. Adaugă, în loc, afine, sau alte fructe de pădure, pentru un plus de dulceață.

5. Somon

Somonul este unul dintre superalimentele ideale pentru a fi consumate seara. Conține acizi grași Omega 3, care contribuie semnificativ la reducerea hormonilor de stres.

Deci, dacă vrei să mănânci înainte de culcare și vrei ceva sățios, alege o bucată de somon cu o salată – o masă ușoară și densă, care te va face să te simți bine înainte de culcare.

Lupta cu stresul nu este ușoară; însă eforturile mici de zi cu zi contribuie la rezultate deosebite pe termen lung. Astfel, te vei simți mai relaxat, mai încrezător, și mai productiv de la o zi la alta.

Foto: pexels.com, pinterest.com

1 /
    stres, anti-stres, well-being, relaxare stres, anti-stres, well-being, relaxare stres, anti-stres, well-being, relaxare stres, anti-stres, well-being, relaxare stres, anti-stres, well-being, relaxare stres, anti-stres, well-being, relaxare

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Sunday: Joelle Well-being - Cum contribuie tradiția…
Sunday: Joelle Well-being - 7 idei despre cum să…