BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday: Joelle Well-being - Pandemia și aliatul tău împotriva ei

Sfârșitul anului trecut avea să ne aducă un nou stil de viață. La noi a apărut puțin mai târziu, dar nu ne-a ocolit. Cum am învățat să ne adaptăm în perioada de pandemie? Ce soluții am găsit ca să trecem mai ușor prin perioada în care am fost blocați în casă și cum reușim să ne menținem starea de bine în continuare?

Pandemia de COVID-19 a modificat ritmul zilnic al multora dintre noi. Am fost nevoiți să ne adaptăm și să ne schimbăm stilul în care obișnuim să trăim și viața, în general.

Perioada aceasta a fost, la început, pentru mulți dintre noi, bulversantă, chiar de neacceptat! 

Blocați cumva în imposibilitatea de a înțelege ce este de făcut, pentru mulți dintre noi a trebuit să treacă puțin timp și să înțelegem, mai bine spus să acceptăm că nimic nu o să mai fie la fel și că este necesar să ne construim un nou stil de viață.

Poate că mulți nu au făcut nici acum pace cu acest nou context, însă este necesar să nu ne uităm obiceiurile sănătoase și să ne construim altele noi, raportându-ne la resursele pe care le avem.

În perioada aceasta, timpul petrecut mai mult acasă, cu familia sau doar cu propria persoană, ne-a ajutat să redescoperim noi dimensiuni ale existenței pe care ritmul accelerat al vieții moderne le trecuse în plan secund.

Pandemia de COVID-19 este ceva cu totul neobișnuit pentru majoritatea oamenilor, dar este "un lucru" la care trebuie să ne adaptăm.

În tot acest timp, nu trebuie să uităm de obiceiurile care ne aduc o stare de bine.

Lipsa unui vaccin împotriva acestui virus face ca distanțarea fizică să fie cea mai bună cale de împiedicare a răspândirii lui.

Faptul că petrecem mai mult timp în casă aduce totuși și lucruri bune, astfel că pasiunile noastre pot prinde viață.

În urma distanțării fizice, a apărut cumva și distanțarea socială, teama de necunoscut și de faptul că putem duce virusul celor dragi, astfel că ne ține departe chiar și de cei mai de încredere oameni din viața noastră.

În urma lipsei de socializare directă pot apărea stări de depresie și anxietate, iar lipsa sportului și a unui stil de viața "în mișcare" ne modifică viața.

Pentru mulți dintre noi, sala de fitness era zilnic prezentă în programul nostru.

Deși totul ne este necunoscut, asta nu înseamnă că renunțăm în a căuta soluții pentru a ne îmbunătăți stilul de viață.

Soluția este de a dobândi un flux de obiceiuri cu ajutorul hobby-urilor.

Ce poți face în această perioadă?

  • Învață

Deși poate pentru unii nu este considerat un hobby, procesul de a învăța poate deveni cel mai bun aliat pentru fiecare dintre noi.

Practicat intens, creierul devine dependent de a învăța lucruri noi. Putem profita în această perioadă de timpul liber pe care îl avem pentru a deprinde noi aptitudini sau pentru a ne bucura de activități de care altfel nu aveam timp. Putem învăța o limbă străină sau putem studia și deprinde cum să cântăm la un instrument muzical. Ne putem, de asemenea, specializa într-un alt domeniu de activitate.

  • Citește

Cititul este complementar învățării.

Cititul este o modalitate foarte bună de a folosi timpul pe care îl avem pentru a ne relaxa, iar poveștile sunt o modalitate ideală pentru a ne lărgi orizonturile și a ne stimula imaginația.

Cititul constant îmbunătățește concentrarea, generând o stare mentală de bine și reprezintă cea mai bună activitate pentru a face o pauză de la mediul virtual.

  • Sport

Nu uita să faci sport! În această perioadă, gradul de mișcare s-a redus semnificativ. 30 de minute de exerciții fizice pe zi ne ajută să ne menținem o stare bună de sănătate, cu un impact benefic asupra psihicului nostru. Sunt o grămadă de exerciții la îndemâna oricui, iar pe câteva putem să le practicăm foarte ușor acasă: flotări, genuflexiuni, abdomene sau plank, acestea sunt printre cele mai întâlnite exerciții ce stau la îndemâna oricui.

  • Gătește

Cu siguranță că unul dintre cele mai plăcute hobby-uri în această perioadă poate fi să gătești cât mai des. Astfel, chiar dacă nu eram fanii acestei activități, putem experimenta rețete sănătoase, evitând mâncarea procesată pe care suntem în mod normal tentați să o consumăm.

Stare de bine și spor(T) în toate!

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Rocsana Ion.

 

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Sunday: Joelle Well-being - Cum contribuie tradiția…
Sunday: Joelle Well-being - 7 idei despre cum să…