BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday: Joelle Well-being - Sfântul Nicolae și magia sărbătorilor sau despre cum noua normalitate nu ne poate răpi tradițiile

Luna decembrie aduce cu sine o magie pe care nimeni nu ne-o poate răpi din suflet. În acest weekend, românii de pretutindeni s-au desfătat cu filmul "Singur acasă" și au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă, aducându-le câte o bucurie, oricât de mică, celor dragi, iar copiii au găsit în ghetuțe, dis-de-dimineață, dulciuri, portocale și cadouri de la Moș Nicolae.

Astăzi este Sfântul Nicolae, așa că, pentru câteva minute, vă propun să facem abstracție de ceea ce trăim acum și să redescoperim miracolul de a fi fericiți, de a ne delecta cu dulciurile care ne aduceau atât de multă bucurie în dimineața zilei de 6 decembrie atunci când eram copii și de a fi, pur și simplu, mulțumiți cu ceea ce avem.

În zi de mare sărbătoare, noi vorbim astăzi, la Sunday: Joelle Well-being, despre starea de bine atât de necesară unei vieți echilibrate și nu puteam să nu aduc în discuție sentimentul de poveste care mă încerca în momentul în care, copil fiind, alergam către ușă, acolo unde îmi pregătisem deja ghetuțele lustruite, pentru a descoperi dacă Moș Nicolae a sesizat faptul că am fost cuminte și a trecut pe la mine cu acele daruri și acele dulciuri și portocale care-mi aduceau întotdeauna un zâmbet larg pe buze.

E drept că știam faptul că există și riscul de a găsi acolo o nuielușă, așa că menționam întotdeauna în scrisoarea în care așterneam frumos cuvinte atent alese comportamentul pe care l-am avut de-a lungul anului, precum și ceea ce îmi propuneam să schimb pentru a fi un copil mai ascultător.

Poate că încă de atunci ni s-a inoculat ideea de a ne analiza anul care urmează să se încheie și de a ne face planuri pentru un viitor mai luminos.

Astăzi am ales primele cadouri pentru cei dragi și nu am putut să nu remarc în jur nevoia oamenilor de a zări o rază de speranță în tumultul acestei vieți agitate. Fără a exagera câtuși de puțin, am văzut oameni dansând pe melodiile de Crăciun din magazine, zâmbind și bucurându-se, pentru câteva clipe, la fel ca altădată, de gestul simplu de a face ceva frumos pentru persoanele iubite.

Transformarea și evoluția noastră ca ființe umane presupune totodată, în ciuda tuturor restricțiilor, nevoia de a interacționa, atât și așa cum se poate, cu cei din jur. De aceea, m-am bucurat să văd că românii nu au renunțat la aceste obiceiuri și au respectat tradițiile cu care ne-am obișnuit. La urma urmei, dacă respecți câteva lucruri simple, poți păstra ceea ce te face fericit.

Sărbătoriții zilei petrec, în niște vremuri fără precedent, altfel decât o făceau în trecut, dar asta nu îi împiedică să fie totuși încântați de această zi minunată și de perioada în care familia, prietenii și timpul de calitate petrecut, chiar și pe Zoom, cu aceștia ne luminează chipul și ne amintește, în definitiv, să fim mai buni.

Cineva îmi zicea deunăzi că i se pare că oamenii au devenit mai răi, așa că-mi doresc să cred în continuare că nu vom permite ca situația actuală să ne acapareze sufletul cu sentimente negative ci, din contră, vom lupta pentru fiecare emoție care ne ajută să zâmbim, să iubim și să păstrăm bucuria de a trăi.

Astăzi vă propun:

  • să vă permiteți să fiți fericiți că sunteți sănătoși ori să faceți tot ceea ce se poate pentru a vă recupera sănătatea;
  • să nu alimentați sentimente care vă împovărează sufletul ci, din contră, să găsiți motive pentru care puteți fi recunoscători;
  • să vorbiți cu cei dragi, fie că sunt aproape ori se află la sute sau mii de kilometri distanță de voi și să vă amintiți de vremurile frumoase pe care le-ați trăit împreună, cu speranța că veți putea repeta acele experiențe cât de curând posibil;
  • să vă delectați cu lucruri care vă aduc o stare de bine: o carte bună sau un film fain, o cană din ceaiul preferat, care să vă îmbie să visați, o portocală care să vă readucă aroma copilăriei, un moment de visare în care să rememorați tot ce a fost frumos până acum în viața voastră;
  • exact așa cum circulă atât de multe îndemnuri pe internet, să duceți mâna la piept și să simțiți simpla magie de a respira și de a vă asculta inima bătând, conștienți fiind că aveți astfel, cu fiecare zi ce trece, o nouă șansă de a schimba ceva, de a trăi mai frumos și de a profita de această călătorie minunată numită viață.

Dragi sărbătoriți ai zilei, vă doresc sclipire în privire și bucurie în suflet, sănătate și iubire și să nu uitați că meritați să trăiți o viață binecuvântată, asemenea numelui pe care îl purtați! 

La mulți ani magici!

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Sunday: Joelle Well-being - Cum contribuie tradiția…
Sunday: Joelle Well-being - 7 idei despre cum să…