BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile de somn

Suntem convinși de faptul că 8 ore de somn pe noapte reprezintă un indiciu al unei vieți sănătoase, care să ne permită să ne atingem orice obiectiv pe care ni l-am propus.

Și totuși, un studiu recent realizat de către BigBrandBeds.co.uk scoate la iveală faptul că iluștrii planetei au avut, de cele mai multe ori, o altă părere.

Margaret Thatcher - 4 ore de somn pe noapte

Astfel, fostul prim-ministru al Marii Britanii (1979-1990), Margaret Thatcher, era recunoscut pentru faptul că dormea doar 4 ore pe noapte, între orele 1:00 și 5:00, fapt ce a făcut dificilă adaptarea succesorului său la programul impus de către Thatcher, care, în mod evident, avea mult mai mult timp pentru atribuțiile de serviciu impuse de rolul său.

Winston Churchill - 5 ore de somn pe noapte și o oră și jumătate de somn la prânz

Pe de altă parte, Winston Churchill, cel care deținuse funcția de prim-ministru al Marii Britanii cu patru decenii înaintea lui Margaret Thatcher (1940-1945 și, ulterior, între 1951-1955), credea în puterea somnului de prânz, în aceeași măsură în care încerca să se odihnească în timpul celor 5 ore de somn pe noapte (între 3:00 și 8:00 dimineața). De aceea, el avea un pat rezervat în Palatul Parlamentului, unde se retrăgea, în fiecare după-amiază, timp de o oră și jumătate, pentru a-și recăpăta energia pierdută peste zi, din cauza stresului și a multitudinii de decizii importante pe care le avea de luat pentru binele unei națiuni.

Barack Obama - 6 ore de somn pe noapte

Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, doarme 6 ore pe noapte, timp extrem de prețios pentru el, motiv pentru care staff-ul de la Casa Albă a fost nevoit să oscileze, pe tot parcursul mandatului său, între decizia de a-l trezi sau nu pentru un anumit eveniment care a avut loc în lume în timp ce acesta dormea.

Doland Trump - doar 3 ore de somn pe noapte

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, care va prelua mandatul de la Barack Obama în data de 20 ianuarie 2017, doarme în mod deliberat numai 3 ore pe noapte pentru a fi întotdeauna înaintea competitorilor. Donald Trump nu înțelege cum o persoană care doarme mai mult în timpul nopții poate ține pasul cu o alta care doarme mult mai puțin și are, deci, mai mult timp pentru activitățile sale.

Leonardo da Vinci - 20 de minute de somn o dată la fiecare 4 ore (2 ore/zi)

Un geniu în adevăratul sens al cuvântului, Leonardo da Vinci, cel mai de seamă reprezentant al Renașterii, mișcarea culturală italiană care a avut un impact major în toate domeniile artei, obișnuia să doarmă câte 20 de minute, o dată la fiecare 4 ore, ceea ce înseamnă că nu dormea mai mult de 2 ore în fiecare zi.

Richard Branson - cel mult 6 ore de somn pe noapte

Omul de afaceri doarme cel mult 6 ore pe noapte și nu se trezește niciodată mai târziu de ora 5:45, pentru a face sport și a petrece timp cu familia înainte ca haosul pe care îl implică gestionarea unui imperiu ca al său să preia controlul asupra zilei în cauză.

Practic, cei mai celebri și bogați oameni ai planetei au considerat întotdeauna că somnul reprezintă o pierdere de timp, însă au fost nevoiți să accepte faptul că lipsa acestuia ne poate șubrezi sănătatea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini toate planurile și a ne atinge toate obiectivele.

Foto: Pagina oficială de Facebook Barack Obama și Pagina oficială de Facebook Richard Branson

1 /
    obiceiuri de somn, celebritate, succes, bogăția obiceiuri de somn, celebritate, succes, bogăția obiceiuri de somn, celebritate, succes, bogăția obiceiuri de somn, celebritate, succes, bogăția

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Edith Piaf: între legendă a muzicii și veșnică amantă…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…