BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Shoppingul, cea mai bună terapie: elemente esențiale de luat în calcul când mergi la cumpărături

Fie că ne place să recunoaștem, fie că nu, cumpărăturile făcute online sau offline reprezintă una dintre activitățile care ne aduc cea mai mare plăcere și ne readuc totodată zâmbetul pe buze.

Este demonstrat științific că, după o stare de stres intens și o perioadă mai dificilă, cea mai bună terapie este aceea prin cumpărături. O plimbare prin magazine îți schimbă starea de spirit și îți aduce veselia pe chip.

Atunci când suntem triști, un lucru nou, o schimbare de culoare a părului, o tunsoare nouă, oricare dintre toate aceste activități va fi întotdeauna o mare bucurie.

Dorința de a face cumpărături este stimulată, de cele mai multe ori, de modul de prezentare în magazine, pe rafturi și în vitrine, de promovarea uneori agresivă și de iluminatul spațiilor de expunere, toate punând în valoare, cât mai elegant posibil, produsele oferite.

Atitudinea

Nu întotdeauna funcționează terapia prin cumpărături, ci, din contră, o plimbare prin mall poate deveni, de multe ori, foarte stresantă și obositoare. Acest lucru se întâmplă atunci când pleci de acasă hotărât să cumperi un anumit obiect de îmbrăcăminte sau încălțăminte ori o bijuterie sau un accesoriu pe care ți-l dorești și, conform așteptărilor tale, nu găsești nimic care să îți placă. Deja, în acel moment, efectul shoppingului devine exact cel opus. Atunci când, pe de altă parte, ești deschis la noi provocări și accepți să cumperi un lucru nou care te surprinde plăcut, deși poate că nu te-ai fi gândit niciodată că ai purta așa ceva, intervine adevărata terapie a shoppingului.
 

Bugetul alocat

Într-o sesiune de cumpărături, un rol important îl are bugetul alocat. Dacă vei găsi un produs care îți place dar pe care, fiind prea scump, nu ți-l poți permite în acel moment, vor interveni anumite sentimente de stres sau inferioritate. De aceea, când pleci la cumpărături, trebuie să știi din start ce îți dorești și dacă ceea ce vrei te reprezintă și, nu în ultimul rând, dacă te încadrezi financiar.

Parcarea

Parcarea este un alt element care influențează o sesiune de cumpărături. Indiferent de vremea de afară, cu toții vrem să parcăm cât mai aproape de intrarea în magazinul în care ne propunem să ne delectăm în căutarea a ceea ce ne dorim. Și, cu atât mai mult, parcarea poate deveni un coșmar dacă vremea este nefavorabilă. Parcările subterane, acoperite și bine luminate sunt, din perspectiva multora, cele mai potrivite locuri pentru un început confortabil al sesiunii de shopping. De asemenea, dacă folosești mijloacele de transport în comun, contează foarte mult să știi, de la început, că există o stație cât mai aproape de intrarea în magazinul sau mallul preferat.

Vă doresc să aveți parte numai de momente de liniște, fără stres și fără probleme, iar shoppingul să rămână, mai ales pentru noi, femeile, cea mai mare bucurie, înseninându-ne chipul de fiecare dată când ne cumpărăm lucruri care ne încântă și ne pun în valoare frumusețea fizică, psihică și morală.

Să aveți sărbători pline de bucurii și cu un shopping pe măsura așteptărilor voastre!

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Elena Tănase.

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…