BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social media la Casa Albă

Michelle Obama a reușit să țină pasul, de-a lungul timpului, cu schimbările în tehnologie, sfătuită fiind de directoarea ei de comunicare, Caroline Adler.

Conform celor spuse de Prima Doamnă într-un interviu dat publicității pe 14 martie 2016, noile generații nu mai citesc, ca în trecut, ziarul de dimineață și nu găsesc o plăcere în a urmări știrile după ce se trezesc, ci stau pe telefon, de unde vor să afle toate informațiile de care au nevoie.

Astfel, Michelle Obama a încercat să găsească noi metode distractive și, mai ales, creative pentru a interacționa cu publicul la care își dorește să ajungă. Cum a reușit?

Autenticitatea

A înțeles, înainte de orice altceva, că tinerii apreciază autenticitatea. Așadar, fiecare apariție a sa pare autentică și firească.

Cu toate acestea, în spatele a ceea ce vede publicul, există o întreagă armată care calculează fiecare pas în cele mai mici detalii.

"Frumusețea este aceea că sunt înconjurată de millenials" (oameni născuți între anii 1980 și 2000), mărturisește Michelle Obama, dându-i astfel cuvântul directoarei de comunicare.

Țeluri strategice bine calculate și platforma de comunicare potrivită

Din această postură, Caroline Adler subliniază faptul că fiecare mișcare a Primei Doamne are întotdeauna un țel strategic și bine pus la punct, în funcție de care aleg platforma de comunicare cea mai potrivită pentru a transmite respectivul mesaj.

"Administrația noastră își dorește să facă lucruri care să schimbe cu adevărat viețile oamenilor." Pentru a-și atinge acest scop, Michelle Obama este deschisă la orice schimbare care îi facilitează transmiterea mesajului către publicul țintă și preia inițiativa de fiecare dată când o idee care pare că poate avea succes este propusă de echipa ei.

Fiind precum o sabie cu două tăișuri, Social Media este folosit de către echipa Primei Doamne doar în sens pozitiv, contracarând astfel reacțiile negative.

Tinerii își doresc ceva diferit de la liderii lor, iar Casa Albă reușește să implementeze toate ideile astfel încât să nu își dezamăgească publicul.

În plus, puterea exemplului a avut și va avea întotdeauna cel mai mare impact, iar Michelle Obama este, de departe, un model demn de urmat. 

 

Foto: Pagina oficială de Facebook Michelle Obama

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Edith Piaf: între legendă a muzicii și veșnică amantă…
Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…