BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cine este Brigitte Trogneux? 5 lucruri despre noua primă doamnă a Franței

Rezultatele alegerilor prezidențiale în Franța au fost cu adevărat surprinzătoare, după un lung șir de lupte între favoriți, Emmanuel Macron și Marie Le Pen. Numărătoarea voturilor, însă, a dat verdictul, Macron devenind, astfel, la 39 de ani, cel mai tânăr președinte din istoria Franței.

Relația sa cu noua primă doamnă, Brigitte Trogneux, a fost mereu un punct de atenție al publicului, din cauza diferenței de vârstă de 24 de ani dintre cei doi.

Macron a vorbit întotdeauna numai la superlativ despre soția sa, mai ales în ultimii 10 ani. Fără ea, nu aș fi existat, spune fostul bancher. Dar este de necontestat faptul că relația lor este una neobișnuită. Trogneux este cu 24 de ani mai în vârstă decât Macron – aceeași diferență dintre Donald și Melania Trump – și i-a fost profesoară în liceu, acolo unde președintele Franței s-a îndrăgostit iremediabil de ea.

Relația a iscat controverse în orașul unde locuiau, dar un raport recent realizat de CNN arată că votanții francezi nu îl consideră un scandal. În plus, unii sunt chiar încântați de ideea unui bărbat mai tânăr care a luat de soție o femeie mai în vârstă.

“Este incontestabil faptul că nu avem o familie clasică”, a spus Macron în timpul campaniei. „Dar avem mai puțină iubire în această familie? Nu prea cred. Poate că este chiar mai multă decât în familiile tradiționale.”

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Trogneux și relația ei cu Macron:

1. I-a fost profesoară de teatru.

Trogneux și Macron provin din orașul francez de nord Amiens, unde ea preda literatură, limba latină și teatru la un liceu privat de iezuiți, la care el era elev. Când Macron avea 15 ani, ea l-a îndrumat în primul său spectacol de teatru.

„Vorbea pe picior de egalitate cu ceilalți adulți”, mărturisește Trogneaux. „Am fost de-a dreptul copleșită de inteligența acestui băiat.”

2. Nu se știe cu exactitate când au ajuns să fie împreună.

Cuplul refuză să spună când a început relația, dar Macron spune că a iubit-o încă de la început – când avea 17 ani i-a mărturisit iubirea. Conform lui Anne Fulda, redactorul biografiei sale, părinții lui Macron au crezut că e îndrăgostit de una dintre colegele sale de clasă - Laurence Auzière. Însă el se îndrăgostise, de fapt, de mama ei – profesoara lui de teatru.

Când părinții lui Macron au aflat, i-au cerut lui Brigitte să stea departe de el până împlinește 18 ani. „Nu vă pot promite nimic”, ar fi spus ea. Așa că părinții lui l-au trimis să studieze în altă parte, departe de oraș.

Când a plecat din Amiens, Emmanuel i-a spus:

“Orice ai face, te voi lua de soție.”

3. Trogneux s-a despărțit de soțul ei pentru Macron.

Născută într-o familie de fabricanți de ciocolată, Trogneux s-a căsătorit cu bancherul Andre Louis Auzière, cu care are trei copii (astăzi, ea are șapte nepoți!). În 2006, Trogneux a divorțat de Auzière, iar un an mai târziu, pe 20 octombrie 2007, s-a căsătorit cu Macron.

"Iubirea și-a urmat cursul și m-a lăsat să divorțez", a mărturisit ea pentru revista Paris Match în 2016. "Era imposibil să-i rezist."

Trogneux s-a mutat la Paris și a continuat să predea, dar în 2015 a renunțat la locul de muncă pentru a se concentra pe cariera soțului, care la momentul respectiv era Ministrul Finanțelor.

Mama lui Macron a mărturisit că o vede pe Brigitte mai mult ca pe o prietenă decât ca pe o noră.

4. Ea l-a ghidat pe Macron în timpul campaniei prezidențiale.

Trogneux a avut un rol important în campania prezidențială a soțului, fiind considerată „sufletul pereche intelectual și confidenta sa”, conform lui The Telegraph.

„În fiecare seară recapitulăm împreună și ne povestim ce am auzit unul despre celălalt”, spune Trogneux. „Trebuie să fiu atentă la tot, să fac tot ce pot pentru a-l proteja.”

The Telegraph a comparat-o pe Brigitte cu fosta prima doamnă Michelle Obama datorită consilierii pe care i-o oferă soluțui. Iar acum Macron plănuiește să extindă rolul de Primă Doamnă a Franței, unde acest statut nu este o funcție efectivă, dar el vrea să îl formalizeze și să îl reglementeze.

„Ea va avea o existență, o identitate, va fi o voce, va avea viziune”, a spus el. „Va fi lângă mine, așa cum a fost mereu, dar acum va avea și un rol în viața publică.”

Macron a spus că s-a „convertit” la feminism grație influenței lui Trogneux, promițând să sprijine salariile egale și concediul de maternitate. El a mai afirmat că jumătate dintre candidații partidului său, En Marche!, de la alegerile din iunie ale acestui an, vor fi femei.

5. Copiii lui Trogneux au ajutat-o în campanie.

Înainte să o ceară de soție, Macron s-a asigurat că are binecuvântarea celor trei copii ai ei, Sebastien, Laurence și Tiphaine.

"A fost un act de curaj pentru că nu oricine și-ar fi luat această precauție, să vină să ne ceară mâna ei. Nu ne-a cerut-o efectiv, dar a vrut să știe că este ceva ce noi am accepta", a afirmat Tiphaine Auzière.

Cei trei copii, ajunși acum la vârsta maturității, spun că au o relație bună cu Macron. Au apărut în timpul campaniei purtând tricouri cu emblema En Marche!, iar Tiphaine chiar a lucrat ca avocat în campanie.

Trogneux și Tiphaine, la o adunare de campanie în februarie 2017

Macron promite să facă multiple schimbări în Franța, de la economie, unde vrea să adopte un sistem de finanțe după modelul nordic, la politici mai bune pentru imigranți și creșterea apărării împotriva teroriștilor.

Asta da relație strânsă de familie! Voi ce părere aveți? :)

Foto: Getty Images for MarieClaire

1 /
    Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux, Marie Le Pen, politică, prezidențiale, președinte, monden, vedete, bârfe, relații Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux, Marie Le Pen, politică, prezidențiale, președinte, monden, vedete, bârfe, relații Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux, Marie Le Pen, politică, prezidențiale, președinte, monden, vedete, bârfe, relații Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux, Marie Le Pen, politică, prezidențiale, președinte, monden, vedete, bârfe, relații Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux, Marie Le Pen, politică, prezidențiale, președinte, monden, vedete, bârfe, relații

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Artista Tina Turner împlinește astăzi 81 de ani
Magia HAUSER, o viață trăită pe ritmuri de violoncel