BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cine este Melanie Gaydos? – Noua senzație din industria modei, care dă peste cap toate standardele de frumusețe

Melanie Gaydos este un model în vârstă de 28 de ani din Seattle, care a ajuns, recent, în atenția tuturor publicațiilor, datorită faptului că schimbă toate standardele din industria modei.

Gaydos s-a născut cu displazie ectodermală, termenul generic pentru un grup de afecțiuni înrudite ce înglobează peste 150 de simptome diferite. Printre acestea se numără absența sau creșterea anormală a părului, dinților, unghiilor, și pigmentare anormală a pielii.

Gaydos este parțial oarbă din cauza unei creșteri anormale a genelor, care i-a afectat globul ocular, suferă de alopecie (absența totală a părului), și a trecut prin trei implanturi dentare, optând într-un final să renunțe complet la dinți.

A început să lucreze ca model pe vreme când era studentă la arte, la Institutul Pratt, când profesorul ei i-a cerut să pozeze pentru o ședință foto, după ce s-a îndrăgostit de autoportretele ei.

Melanie a povestit cum această experiență a inspirat-o să ia modelling-ul în serios, și să apeleze la revista Cosmopolitan:

"Știam că aș fi fost singura persoană care arată ca mine. Eram singurul omul cu propria viziune și un mod unic de a vedea lumea."

Gaydos a început să pozeze pentru fotografi debutanți pe care i-a găsit pe Craigslist, iar de atunci a pozat pentru revistele i-D, Galore și Love. În 2015, a pășit pe catwalk la New York Fashion Week, prezentând colecția Ninei Athanasiou.

A ajuns să aibă și o popularitate foarte mare în online, în special în social media, contul ei de Instagram ce înglobează fotografii cu conceptul de muzeu digital având peste 131.000 de urmăritori.

Cea mai interesantă parte dintre toate este faptul că Melanie Gaydos a obținut toate aceste lucruri de una singură, fără un contract cu o agenție de modelling și fără manager.

Însă drumul ei nu a fost deloc unul ușor. Modelul a îndurat umilințe și batjocoriri în școala generală din cauza aspectului fizic, și chiar a mărturisit la un moment dat că a avut gânduri de suicid. Însă și-a îmbrățișat creativitatea pentru a ajunge într-un loc mai bun și la o stare de bine.

"Am creat destul de multă artă plastică, ceea ce m-a făcut să îmi recapăt speranța și să fiu sinceră cu mine însămi. Știam că există un motiv important pentru care încă sunt aici, altfel aș fi murit de mult.

Încerc să țin negativitatea la distanță și să privesc înainte. A fost foarte dificil, dar am realizat destul de multe cu ajutorul creației. Este ceea ce m-a dus înainte pe drumul meu."

Iar zilele ei arată foarte promițător.

Melanie Gaydos este o femeie foarte ocupată. A apărut recent în videoclipul unui artist din Los Angeles, a urmat o călătorie la New York, iar apoi a zburat direct la Berlin pentru Săptămâna Modei.

Visează să fie model la casa Alexander McQueen (una dintre inspirațiile sale în carieră), și să continue să schimbe standardele de frumusețe din mainstream.

În timp ce și-a exprimat entuziasmul de a lucra cu fotograful ei, Tim Walker, și față de proiectele sale viitoare, cel mai important lucru pentru ea este schimbarea din industria modei la care visează.

În legătură cu toți oamenii care gravitează în jurul ei, aceasta spune:

"E o senzație minunată. E ciudat pentru că nu fac nimic diferit față de ceea ce făceam înainte. Dar e grozav să știi că oamenii încep să fie mai deschiși și să accepte o persoană ca mine în industria modei. Sunt foarte interesată de schimbările sociale, iar acesta cred că e un semn al faptului că evoluăm ca societate – asta înseamnă pentru mine mai mult decât orice altceva."

Ne bucurăm mult să vedem cum societatea face progrese, punând accentul pe toate tipurile de frumusețe și eliminând standardele de frumusețe imposibil de atins. Îi urăm mult succes lui Melanie și-i trimitem felicitările noastre!

Foto: instagram.com, vogueinspire.com

1 /
    Melanie Gaydos, modă, frumusețe, inspirație, social, standarde de frumusețe, Instagram, industria modei Melanie Gaydos, modă, frumusețe, inspirație, social, standarde de frumusețe, Instagram, industria modei Melanie Gaydos, modă, frumusețe, inspirație, social, standarde de frumusețe, Instagram, industria modei Melanie Gaydos, modă, frumusețe, inspirație, social, standarde de frumusețe, Instagram, industria modei Melanie Gaydos, modă, frumusețe, inspirație, social, standarde de frumusețe, Instagram, industria modei

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Artista Tina Turner împlinește astăzi 81 de ani
Magia HAUSER, o viață trăită pe ritmuri de violoncel