BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Lady Gaga: Five Foot Two - un documentar despre povestea de viață din spatele celebrității

Documentarul Five Foot Two, disponibil pentru vizionare pe Netflix, ilustrează în amănunt povestea de viață din spatele celebrității cântăreței Lady Gaga, cu accent asupra beneficiilor acestui statut, dar și asupra sacrificiilor și a luptei interioare prin care trece un star de talie internațională dincolo de lumina reflectoarelor și ovațiile publicului impresionat până la lacrimi de performanțele unui concert, ale unui album ori ale unui discurs emoționant.

Am apreciat cu toții muzica ei, am fost șocați în nenumărate rânduri de aparițiile sale extravagante menite să transforme un concert obișnuit într-unul memorabil și îi cunoaștem, schematic, traseul personal și profesional. Dar cine este, de fapt, omul Stefani Joanne Angelina Germanotta din spatele starului Lady Gaga?

Acest amplu documentar m-a fascinat din start cu o afirmație puternică pe care artista o face încă de la început.

Înconjurată mereu de bărbați, manifestă toleranță zero față de aceștia la 30 de ani

Lady Gaga menționează că a fost înconjurată întrega ei viață de bărbați, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, iar acum, când a împlinit 30 de ani, a ajuns să se cunoască mai bine ca niciodată și să se accepte așa cum e, astfel încât toleranța ei față de aceștia a devenit zero. 

Pe de altă parte, încă este înconjurată de câțiva bărbați pe care se poate baza, printre care se află tatăl ei, dar și producătorul ei, Mark Ronson, un bărbat de 43 de ani considerat de către industria muzicală ca fiind chipeș și carismatic.

Cu toate că nu există niciun zvon legat de o potențială relație dintre cei doi, Mark fiind căsătorit, anul trecut, de ziua acestuia, pe 4 septembrie, Lady Gaga a postat pe contul ei oficial de Facebook fotografia de mai sus, însoțită de următorul mesaj: "La mulți ani, dragostea mea și prietenul meu! Te iubesc, Mark Ronson! Pupici, Joanne". Legătura frumoasă dintre cei doi se poate deduce foarte ușor și prin prisma interacțiunii lor pe parcursul documentarului, culminând cu momentul când Lady Gaga îi lovește acestuia mașina în parcare, iar reacția lui este una total neașteptată, de empatie, spunând că "măcar ai bușit-o elegant". 

Documentarul prezintă o Lady Gaga naturală, fără niciun pic de machiaj, relaxată și totodată concentrată pe ideea de a se reinventa.

Alege totuși să facă topless în documentar pentru a arăta că așa este ea cu adevărat. A devenit celebră la 21 - 22 de ani, iar acum își dorește să devină femeie în această industrie cu o concurență acerbă, căreia ea a reușit să-i facă față cu brio.

Cu toate că a ales să trăiască extravagant timp de 10 ani, odată cu vârsta i-a venit ideea de a se maturiza atât personal, cât și profesional, motiv pentru care a ajuns într-un punct al vieții în care, incredibil sau nu, apelează la culoarea neagră în materie vestimentară.

"Când devii puternică într-o relație sau în afaceri, întâmpini întotdeauna opoziție." (Lady Gaga)

A te simți singur este unul dintre sentimentele asimilate celebrității, de aceea familia este, pentru Lady Gaga, cel mai important lucru din viața ei.

Însuși albumul Joanne este un album dedicat familiei sale, Joanne fiind sora tatălui ei, care a murit atunci când avea doar 19 ani, numele acesteia fiind sursa de inspirație pentru titlul noului său album, însă este totodată și ea, fiica tatălui ei, impresionată până la lacrimi de durerea acestuia și a bunicii care îi spune, după ce ascultă melodia Joanne dedicată mătușii sale, că este "atât de specială."

Lady Gaga a admirat-o întotdeauna pe Madonna, în ciuda aversiunii pe care se pare că aceasta o are față de ea și spune că nu a înțeles niciodată de ce nu i-a spus nimic în față, menționând despre ea că: "Sunt o italiancă din New York, așa că, dacă am o problemă cu cineva, i-o spun în față", sugerând că același lucru ar fi trebuit să facă Madonna dacă are o problemă cu ea.

Disciplina și perseverența - două trăsături evidente ale artistei

Documentarul atrage atenția asupra faptului că mare parte din succesul cântăreței se datorează disciplinei de fier și a perseverenței de care aceasta dă dovadă în tot ceea ce face, astfel că, atunci când i se propune să joace un rol într-un film afirmă clar faptul că: "Îmi place să știu ce am de făcut dinainte".

Lady Gaga este atât de determinată în tot ceea ce face încât nu permite fibromialgiei (boala de care suferă și care adesea o imobilizează la pat) să stea în calea planurilor sale decât atunci când se simte mult prea rău pentru a susține concerte sau alte evenimente.

Una dintre "poverile" celebrității o presupune faptul că, atunci când Gaga postează ceva pe Instagram, 18 milioane de oameni (la momentul filmărilor pentru documentar - acum, Lady Gaga are 28 de milioane de followers pe Instagram) văd și pot critica ceea ce a postat. În acest sens, o persoană din staff-ul ei îi mărturisește că ea nu ar putea posta ceva ce ar ști că poate fi văzut în timp real de câteva zeci de milioane de persoane.

1 /
    Lady Gaga, documentar, poveste de viață, celebritate, sacrificii, drumul către succes, emoție, echipă, determinare Lady Gaga, documentar, poveste de viață, celebritate, sacrificii, drumul către succes, emoție, echipă, determinare

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Artista Tina Turner împlinește astăzi 81 de ani
Magia HAUSER, o viață trăită pe ritmuri de violoncel