BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Prințul Harry @ Oprah: Aș vrea să învățăm cu toții din trecut. Tot ceea ce mama și-a dorit a fost ca noi să fim fericiți.

Prima TV a difuzat astăzi, la ora 12:00, primul interviu cu Meghan Markle și Prințul Harry după anunțul lor de anul trecut de a se retrage din Casa Regală, realizat de către nimeni alta decât Oprah, interviu transmis inițial de postul american de televiziune CBS pe 7 martie 2021.

Interviul începe cu dezvăluirile lui Meghan Markle, o tânără cu origini birasiale, care a pășit în cadrul Casei Regale cu statutul anterior de femeie divorțată, Prințul Harry alăturându-se ulterior discuției.

Încă din primele momente, Oprah a ținut să puncteze faptul că întrebările pe care urmează să le adreseze nu au fost prestabilite de comun acord, iar cuplul nu a primit bani pentru interviu. Cu toate că sunt vecini în California, casa în care a fost filmat interviul este una care, prin bunăvoința unui prieten comun, le-a fost pusă la dispoziție pentru a o folosi, nefiind locuința niciunuia dintre ei.

Partea introductivă ne poartă pașii către imaginea de basm pe care publicul o are atunci când se gândește la poveștile de dragoste dintre prinți și prințese, amintind că nunta Prințului Harry cu Meghan Markle părea, la momentul când a avut loc, pe 19 mai 2018, să aducă un nou suflu pentru monarhia britanică.

În realitate, situația, așa cum Meghan a ținut să sublinieze, este cu totul alta, începând cu faptul că nunta a fost pentru ea „asemenea unei experiențe extracorporale”, iar ziua a fost planificată pentru întreaga lume, nu pentru ei. Acesta a fost motivul pentru care, așa cum cei doi amintesc mai târziu în cadrul interviului, s-au căsătorit, de fapt, cu trei zile înainte de ceea ce planeta a văzut la televizor ca fiind nunta regală, doar în prezența arhiepiscopului care a oficiat ceremonia.

Deși ai zice că, în concordanță cu spusele lui Oprah, “Dacă urmează să te căsătorești cu un prinț, te documentezi”, Meghan a mărturisit faptul că, în mod bizar, ea nu l-a căutat pe soțul ei online, motiv pentru care nu avea cum să înțeleagă efectiv ce va urma și cum va fi, mai ales că “imaginea pe care o ai, din povești și basme, despre monarhie e foarte diferită de ceea ce se întâmplă în realitate”.

Astfel, din interviu transpare că Meghan ar fi intrat în Familia Regală a Marii Britanii cu o naivitate de nebănuit, neștiind, așa cum ea însăși a ținut să adauge, nici măcar faptul că imnul Marii Britanii este diferit de cel al Statelor Unite ale Americii. Lăsând la o parte cât de stranii par aceste informații cu privire la o persoană care, înainte de a se căsători cu un prinț, a fost o actriță cu notorietate datorită rolului lui Rachel Zane pe care l-a jucat în serialul de televiziune Suits, discuția cuplului cu Oprah aduce în atenția publicului câteva aspecte foarte interesante, care te trec, în calitate de telespectator, prin toate stările posibile.

Referirile la prima întâlnire cu Regina Elisabeta ne prezintă încă un dubiu pe care Meghan l-a avut privind reverența pe care trebuie să o faci într-o asemenea circumstanță. Astfel, aceasta povestește că s-a întâlnit cu regina la finalul unei slujbe religioase la care aceasta din urmă luase parte și, cu cinci minute înainte de întâlnirea propriu-zisă, a fost întrebată dacă știe să facă o reverență. Așa cum ține să menționeze, nu se aștepta la acest lucru, întrucât credea că doar cei din exterior fac asta, în viziunea ei urmând o simplă întâlnire în cadrul căreia urma să o cunoască pe bunica omului pe care îl iubea.

Mai mult decât atât, a descoperit faptul că reverența trebuia să fie adâncă, pentru a arăta respect, astfel că, pentru a se conforma, a exersat în fața casei, înainte de a o cunoaște și a reușit să treacă cu bine peste acest moment.

În stilul caracteristic lui Oprah, jurnalista nu s-a ferit de nicio întrebare indiscretă, aducând în discuție acuzațiile care au apărut, de-a lungul timpului, în presă, conform cărora Meghan a făcut-o pe Kate Middleton să plângă. Cu această ocazie, Meghan a dezmințit zvonurile pe care nimeni altcineva nu a vrut să le dezmintă, spunând că, de fapt, lucrurile s-au întâmplat tocmai invers, ea fiind cea care a plâns din cauza lui Kate, care, ulterior, i-a adus flori și un bilet prin care își cerea scuze. Ceea ce a șocat-o, adăugând un strop de incertitudine la situația ei în cadrul instituției Familiei Regale, a fost faptul că, la câteva luni distanță de acest eveniment, au apărut știrile false privind incidentul cu pricina, moment în care Casa Regală nu a făcut niciun efort pentru a elucida ce se întâmplase.

E o persoană bună. Dacă mă iubești pe mine, nu trebuie să o urăști pe ea și, dacă o iubești pe ea, nu trebuie să mă urăști pe mine.” (“She’s a good person. If you love me, you don’t have to hate her and if you love her, you don’t have to hate me”) sunt cuvintele pe care Meghan le-a ales pentru a face referire la cumnata ei, Kate Middleton, cu care a fost adesea comparată, deosebirile dintre cele două fiind cu siguranță mult mai pregnante, iar Kate ieșind de cele mai multe ori ceea ce se poate numi învingătoare, în viziunea publicului.

Din perspectiva unei femei care, înainte de căsătoria cu pricina, a muncit întotdeauna și și-a prețuit mereu libertatea și independența, încorsetarea de care a simțit că are parte în cadrul Casei Regale a condus cuplul, treptat, la decizia de a se retrage din Casa Regală, după doi ani de numeroase încercări de a găsi o soluție în cadrul instituției, pentru a se simți susținuți și, mai ales, protejați de presa care, în trecut, i-a adus sfârșitul mamei lui, Diana, Prințesă de Wales.

Oprah: „Ai fost tăcută sau redusă la tăcere?” (You were silent or silenced?)

Meghan Markle: „A doua variantă...” (The latter.)

Regina s-a comportat mereu minunat cu mine.” (Meghan Markle)

Cu toate că, inițial, a fost foarte bine primită de către Regina Elisabeta, care a fost “grozavă” în ospitalitatea de care a dat dovadă, de către Prințul Charles, dar și de către Prințul William și Catherine, Ducesă de Cambridge (Kate Middleton), Prințul Harry afirmă faptul că totul s-a schimbat după turul în Australia când au văzut cât de bine se descurcă Meghan în noul ei rol și cât de ușor îi este să se acomodeze, iar asta “le-a adus amintiri”, făcând referire, în mod evident, la amintirile despre modul în care Prințesa Diana reușise, în trecut, să se acomodeze la fel de bine la noul rol pe care îl preluase fără a avea nici cea mai mică idee despre ce trebuie să facă.

Acest lucru pare că ar fi incomodat Casa Regală, iar atitudinea membrilor ei s-a schimbat definitiv după acest “punct de cotitură”, așa cum alege cuplul să îl numească.

„E important să facem o distincție clară între familia regală și staff-ul al cărui rol principal este acela de a proteja familia.” (Meghan Markle)

Cei din staff au început, astfel, să îi interzică orice ieșire, chiar și un banal prânz cu prietenii, menționând faptul că era supraexpusă și trebuia să evite astfel de lucruri. În acest fel, Meghan Markle spune că “am ieșit din casă de două ori în patru luni”, asemuind perioada de carantină prin care am trecut cu toții anul trecut cu vremurile în care ei îi era interzis să iasă din casă.

Aici a apărut discuția delicată despre problemele cu care s-a confruntat atunci din cauza singurătății care o apăsa, timp în care nimeni, cu excepția unui reporter, nu a întrebat-o vreodată cum se simte cu adevărat.

Atacurile zilnice ale presei, pline de venin, au adus-o în punctul în care “Mi-a fost rușine să spun asta la acea dată și să recunosc, mai ales față de Harry, dar știam că, dacă nu o spun, o să o fac. Nu mai voiam să trăiesc!”, gând înfricoșător și constant care spune că o urma peste tot, făcând-o chiar să creadă că asta „va rezolva totul pentru toată lumea”.

Am o relație frumoasă cu bunica mea.” (Prințul Harry)

Dincolo de faptul că Harry punctează iubirea pe care le-o poartă celor din Familia Regală, în speță, bunicii, tatălui și fratelui lui, consideră că, pentru a evita ca istoria să se repete, iar soția lui să treacă prin ceea ce mama lui a trecut până în clipa în care a murit într-un pasaj subteran din Paris, în urma unui accident de mașină provocat de paparazzi care o urmăreau, a fost nevoit să ia atitudine, iar soția și fiul lui au fost cei care i-au dat puterea de a evada dintr-un “sistem” în cadrul căruia era “captiv”, deși nu știa acest lucru. Pentru a întări această idee, Meghan a amintit faptul că, în cadrul familiei regale, au existat discuții, înainte de nașterea primului lor copil, cu privire la “cât de măslinie va fi pielea” acestuia, discuții pe care niciunul dintre ei nu le-a atribuit cuiva anume, așa cum au evitat alte câteva mențiuni care probabil ar fi afectat cumva imaginea Casei Regale, care este atât de iubită și admirată de către britanici și nu numai.

Prioritatea Prințului Harry a fost, este și va rămâne, așa cum el însuși afirmă, aceea de a avea suficienți bani pentru a se asigura de faptul că familia lui este în siguranță. Astfel, deși recunoaște că, în momentul în care Casa Regală a încetat să îi mai dea bani, banii de la mama lui (Prințesa Diana) l-au ajutat, a dat curs ulterior ideii unui prieten de a face parteneriate cu Spotify și Netflix și, în definitiv, de a face tot posibilul pentru a se descurca, inclusiv prin intermediul unei fundații pe care a înființat-o alături de Meghan, denumită Archewell (de la Archie, primul lor copil).

În cadrul acestui interviu, cei doi au anunțat faptul că Archie va avea o soră, care urmează să se nască în vara acestui an, iar Prințul Harry și-a manifestat entuziasmul pe care noua lui viață alături de familia pe care și-a construit-o i-l stârnește, pornind de la lucrurile mici și simple de care el nu a avut parte, precum faptul că-și poate plimba copilul pe bicicletă și se poate bucura de fericirea pe care o vede pe chipul lui, trăind cât mai aproape de normalitatea de care avea nevoie, așa cum însăși Diana avusese atât de multă nevoie, normalitate pentru care a luptat până în ultimul moment.

Mai mult decât atât, în comportamentul Prințului Harry putem detecta ușor reacții similare pe care Prințesa Diana le avusese în interviurile pe care le-a acordat, precum modul în care spune acel "mhm" de după fiecare întrebare sau constatare pe care intervievatorul o face, o asemănare izbitoare pe care orice fan al Casei Regale a Marii Britanii o poate remarca cu ușurință.

Deși menționează cu o oarecare ezitare faptul că el și fratele lui își acordă reciproc spațiu și că relația cu tatăl lui are nevoie de multă muncă, după ce, o vreme, Prințul Charles a refuzat să îi mai răspundă la apeluri, Prințul Harry afirmă cu tărie că “Nu ne plângem, avem o viață grozavă, câinii sunt fericiți”.

De-a lungul interviului, cei doi au ținut să puncteze în nenumărate rânduri că viața celor care se află în lumina reflectoarelor, zâmbind constant, nu este aproape niciodată ceea ce pare și nu poți ști cu adevărat ce e în sufletul omului, făcând apel la bunătate.

În acest context, Harry amintește cum, în virtutea relației lui foarte vechi cu presa britanică, a cerut înțelegere din partea acesteia, “o dată ca iubit, o dată ca soț, o dată ca tată”.

Lipsa susținerii și a înțelegerii, atât din partea Familiei Regale, cât și din partea presei i-a determinat ca, într-un final, să meargă pe propriul lor drum în căutarea fericirii.

În concluzie, povestea lui Meghan Markle cu prințul “are un final fericit”, “mai uimitor decât orice basm pe care l-ai putea citi vreodată”, o poveste în care cei doi s-au salvat reciproc și au luptat pentru viața lor și, cu atât mai mult, pentru iubirea care îi leagă.

Sursă foto: cbsnews.com

Un articol de Anca Cernat (Tănase). Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2021.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Magia HAUSER, o viață trăită pe ritmuri de violoncel
Testamentul recent descoperit al cântăreței Aretha…