BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Vrei o siluetă subțire ca a lui Audrey Hepburn? Află ce obișnuia să mănânce săptămânal!

Nu există om care să nu știe cine a fost Audrey Hepburn – de la filmele pe care le-a făcut celebre, la stilul vestimentar feminin și grațios, la silueta ei subțire și chipul angelic.

Hepburn a fost fiica unei femei aristocrate olandeze, însă a avut cetățenie engleză datorită tatălui ei; s-a născut în 1929, la Bruxelles.

În anii ʼ30, părinții ei au fost membri ai Uniunii Britanice a Fasciștilor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial; din acest motiv, tânăra Audrey a suferit din cauza ocupației naziste în Olanda. După căderea Olandei din 1940, ea a adoptat pseudonimul Edda van Heemstra pentru a evita ca numele ei să sune englezesc; a luat cursuri de balet și dansa pentru a-și câștiga traiul în perioada rezistenței.

După eliberarea Olandei, era atât de subnutrită, încât s-a simțit rău după ce a consumat o cutie de lapte condensat, cu puțin zahăr – nu era obișnuită cu cantități normale de mâncare. Această experiență a ei cu foametea a făcut-o să ducă pe tot parcursul vieții acțiuni umanitare alături de UNICEF.

Primul său rol important a fost „The secret people” (1952), în care a jucat rolul unei balerine. Însă cel mai cunoscut film al ei este, probabil, „Breakfast at Tiffanyʼs”, decernat cu două premii Oscar, cinci premii Grammy, un Glob de Aur, alte șase distincții și douăsprezece nominalizări. Micuța rochie neagră purtată de Hepburn la începutul filmului este citată drept una dintre cele mai iconice piese vestimentare din cinema.

Pentru a crea look-ul ei inconfundabil, Audrey Hepburn a fost sprijinită de marele designer Hubert de Givenchy, pornind de la costumele pentru filmul „Sabrina”.

Însă silueta ei filiformă a fost mereu un motiv de admirație pentru femeile din toate timpurile. Aspectul ei fizic a și făcut obiectul unor acuzații de tulburări alimentare la vremea respectivă. Însă revista „People” relatează că aceste zvonuri nu ar fi fost niciodată adevărate.

Se pare că Hepburn nu a ținut vreodată dietă, fiul ei, Luca Dotti, afirmând chiar că „Îi plăceau mâncarea şi pastele italiene. Mânca o mulțime de cereale, nu prea multă carne, şi câte puţin din toate”.

Soțul ei, Robert Wolders, afirma că, deși actrița nu ținea niciodată regim, avea o condiție fizică ireproșabilă – făceau plimbări lungi împreună, iar ea rezista mult mai mult decât el. Și Wolders a întărit faptul că partenera sa nu făcea excese alimentare, în ciuda metabolismului sănătos pe care îl avea.

Se pare că dieta lui Hepburn era una sănătoasă și, în același timp, simplă. La micul dejun, ea şi soțul ei mâncau pâine neagră cu gem. La prânz, o friptură slabă sau paste făinoase cu legume proaspete din grădina lor, iar la cină mâncau supă de pui cu legume. Asta nu înseamnă că actrița nu și-a permis și câte un răsfăț – Wolders îşi aminteşte că „îi plăcea să mănânce ciocolată după cină, alături de un pahar de scotch”.

În ciuda siluetei ei zvelte, Audrey era un mare fan al carbohidraţilor. „Era înnebunită după paste”, relatează fiul ei mai mic, Dotti. În cartea lui,  „Audrey at Home”, el a notat: „Mama a avut o dependenţă gravă de paste făinoase. Nu putea să stea fără ele”.

Preparatul ei celebru, pe care îl gătea în fiecare săptămână, era spaghetti al pomodoro. „Ar fi putut trăi numai din asta”, a declarat Dotti.

Se pare că, și în cazul lui Hepburn, secretul unei siluete armonioase este același pe care l-am aflat și de la alte vedete: hrana sănătoasă, cu măsură!

Foto: assets.vogue.com, fashiongonerogue.com, whowhatwear.com, vivimilano.corriere.it, executive-women.com

1 /
    Audrey Hepburn, siluetă, dietă, vedete, monden Audrey Hepburn, siluetă, dietă, vedete, monden Audrey Hepburn, siluetă, dietă, vedete, monden Audrey Hepburn, siluetă, dietă, vedete, monden Audrey Hepburn, siluetă, dietă, vedete, monden

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Artista Tina Turner împlinește astăzi 81 de ani
Magia HAUSER, o viață trăită pe ritmuri de violoncel