BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday Joelle Well-being: 10 trucuri simple pentru a scăpa de stres

Este arhicunoscut faptul că stresul reprezintă afecțiunea secolului 21, iar oamenii încearcă din ce în ce mai mult să caute metode de a se relaxa și a reuși să ducă la bun sfârșit toate sarcinile.

Cu toții am trecut prin momente în care ne-am simțit copleșiți de numărul de lucruri pe care le avem de făcut, obosiți, încărcați și, cel mai adesea...ne-am dorit o vacanță.

Însă iată cele mai simple 10 metode de a ne face viața mai ușoară și a avea nivelul de stres cât mai scăzut:

1. Fă lucrurile pe rând.

Contrar credințelor populare, multitasking-ul nu reprezintă o calitate, și nici un avantaj. Pentru că lucrurile făcute simultan duc la epuizare, și nu vei reuși să faci niciunul dintre ele bine.

Încearcă să te focusezi doar pe activitatea pe care o desfășori la momentul respectiv, fără a te mai gândi la ceea ce urmează, fără a face altceva în același timp. Este cea mai simplă metodă de a nu zăpăci și a nu obosi creierul.

2. Scrie totul.

Este obositor și stresant să trebuiască să ținem minte absolut tot. Scrie într-o agendă ce ai de făcut într-o zi, datele limită la care trebuie să rezolvi anumite sarcini, și orice alte lucru te-ar ajuta să lucrezi și ți-ar ușura munca.

Dacă scrii tot ce ai de făcut, reușești să le ordonezi și să urmărești cu atenție ce sarcini ai rezolvat și ce nu.

3. Elimină.

Nu toate sarcinile sunt importante. Învață să refuzi și să alegi doar lucrurile care contează și care sunt cu adevărat relevante în activitatea ta zilnică. Dacă te încarci cu prea multe sarcini, vei simți stres, agitație și oboseală, și vei avea senzația că muncești degeaba.

4. Sosește cu 10 minute mai devreme.

Nu e nimic mai stresant decât să fii mereu în întârziere, să alergi după autobuz sau metrou, să faci slalom printre mașini în trafic și să te scuzi zilnic pentru că ai întârziat. Nu numai că îți creezi o imagine negativă, dar te și obosește și te stresează să fii mereu pe fugă.

Calculează-ți bine timpul și fă în așa fel încât să sosești oriunde cu 10 minute mai devreme – te vei putea relaxa, și vei avea timp să bei și o cafea până când va trebui să începi treaba.

5. Deconectează-te în weekend.

Nu poți lucra încontinuu, în fiecare zi. Pentru a da randament și nu a fi copleșit de stres și oboseală, ai nevoie ca weekend-ul să fie liber. Și nu numai că nu trebuie să muncești în weekend, ci nu trebuie nici să vorbești despre muncă.

Golește-ți creierul de tot ce înseamnă activitate profesională și fă doar lucruri care te relaxează și care îți fac plăcere, pentru a putea începe săptămâna în forță, cu multă energie.

6. Ia prânzul în liniște.

Nu mânca pe fugă la serviciu, și nu încerca să termini în 7-10 minute. Nu vei face altceva decât să crești nivelul de stres cu care ai venit la masa de prânz, după orele petrecute la muncă.

Ia prânzul în liniște, mestecă bine, cu grijă, iar durata mesei trebuie să ajungă la 20 de minute, pentru a permite digestiei să se desfășoare corespunzător – nivelul de stres va fi mai scăzut, și vei avea productivitatea crescută la serviciu.

7. Limitează verificarea notificărilor din social media și a e-mailurilor.

Programează-ți să verifici notificările din social media și e-mailurile doar o dată pe zi. Pentru că este extrem de stresant să stai întruna cu gândul la Facebook și Twitter și să te întrerupi întruna din muncă pentru a verifica notificările. Este același lucru cu punctul 1, în care trebuie să faci lucrurile pe rând pentru a nu-ți zăpăci și obosi creierul.

8. Cere ajutor.

Nu-ți fie teamă să ceri ajutor și să delegi atunci când ai nevoie – nu le poți face doar tu pe toate, și atunci ai nevoie ca oamenii din jur să reducă din timpul de lucru, ușurându-ți viața și reducând nivelul de stres.

9. Prioritizează.

Fă mereu sarcinile în ordinea priorităților, pornind cu cele mai grele în prima parte a zilei, când ai energie. Când îți vor rămâne sarcinile cele mai ușoare la sfârșit, îți va fi ușor să le duci la bun sfârșit, și nu va trebui să depui foarte mult efort.

10. Respiră.

Cea mai bună metodă de relaxare este respirația. Fă exerciții de respirație ori de câte ori ai ocazia, și ieși în aer liber atunci când iei pauzele la serviciu.

Stresul nu este deloc de neglijat, din cauza faptului că poate avea efecte negative asupra sănătății. Trebuie să îl ținem mereu sub control prin diverse metode, pentru a fi siguri că avem o viață echilibrată și fericită.

Foto: pexels.com

1 /
    antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare antistres, relaxare, well-being, wellness, stres, timp, sarcini, prioritizare, eficientizare

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

TRX-ul - all in one!
5 moduri simple de a ne menține energia la cote…